Kesätyöllistäminen

Nuorten kesätyöllistäminen 2021

Kempeleen kunnan nuorten kesätyöllistämisen periaatteet vuonna 2021 ovat seuraavat:

Nuori voi hankkia yhden vaihtoehdon seuraavista: kesätyöseteli, kesätyöt tai kesäyrittäjyys.

Kesätyöseteli

Kesätyöseteleiden hakuaika on päättynyt. Olemme yhteydessä kaikkiin kesätyösetelin hakemuksen täyttäneisiin.

Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain yhden kerran kesällä 2021. Kesätyöseteliä ei saa kopioida. Kesätyösetelillä Kempeleen kunta maksaa enintään 320 euroa yritykselle, yhdistykselle, järjestölle tai säätiölle, joka on palkannut kesätyösetelin saaneen kempeleläisen nuoren 1.5. – 30.9.2021 välisenä aikana vähintään 60 tunniksi, joko 30 tuntia / viikko tai 60 tunniksi kauden aikana. Työnantaja maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaisen palkan, kuitenkin vähintään 360 euroa / 60 tuntia. Työnantajan ei tarvitse olla kempeleläinen ja työpaikka voi olla muuallakin kuin Kempeleessä. Työnantajalla on oltava voimassa oleva y-tunnus. Kesätyösetelillä ei voi hakea kunnan/kaupungin tai valtion yksiköihin kesätyöhön, eikä työnantajana voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Mikäli olet oikeutettu kesätyöseteliin, saat sen turvasähköpostina Kempeleen kunnalta. Tulosta kesätyöseteli. Mikäli sinulla ei ole tulostusmahdollisuutta, lähetämme kesätyösetelin postitse.

Työnantajien meille ilmoittamia kesätyösetelipaikkoja löydät täältä.

Nuoren kesätyösetelillä palkanneen yrityksen, yhdistyksen, järjestön tai säätiön kesätyösetelin työnantajalomakkeen viimeinen lähettämispäivä on 31.10.2021. Tämän jälkeen linkki sulkeutuu automaattisesti. Kesätyösetelin työnantajalomakkeen tarvittavat liitteet (työsopimus sekä tosite palkanmaksusta) tulee toimittaa joko Kempeleen kunnan turvasähköposti-palvelulla, (käytä vastaanottajana kesatyoseteli@kempele.fi) tai postitse.

Liitteiden lähettäminen postitse: Kempeleen kunta, Työnsuunnittelija, PL 12, 90441 Kempele.

Kesätyöt

Kempeleen kunta työllistää kymmenen nuorta kunnan omaan palvelutuotantoon (esim. päiväkoti, liikennepuisto, liikuntatoimi) 4 viikoksi. Jaksot sijoittuvat pääasiassa kesä-heinäkuulle 2021. Työaika on 6 tuntia / päivä. Palkkaus on työehtosopimuksen mukainen kesätyöntekijän palkka. Palkattavien nuorten tulee olla kempeleläisiä vuonna 2002 tai 2003 syntyneitä (vuonna 2021 18- tai 19- vuotta täyttäviä). Kesätyöpaikkoja on haettava maanantaihin 15.3.2021 klo 15:00 mennessä kesätyöpaikkahakemuksella, joka löytyy 26.1.2021 klo 8:00 alkaen sähköisenä osoitteessa www.kempele.fi/tyopaikat.

Mikäli hakemuksia tulee enemmän kuin tarjottavia paikkoja on, valinta suoritetaan arpomalla. Arpominen tapahtuu niiden kesken, jotka täyttävät asetetut ehdot ja ovat jättäneet hakemuksen määräaikaan mennessä. Arvonnassa etusija on nuorilla, jotka eivät ole olleet Kempeleen kunnan kesätyöpaikassa vuonna 2019. 

Kesäyrittäjyys

Hakuaika kesäyrittäjäksi on päättynyt.

Kempeleen kunta tarjoaa 20:lle kempeleläiselle 15-19 –vuotiaalle (syntynyt vuonna 2002-2006) nuorelle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä kesäyrittäjyysrahan (320 euroa) tuella. Kesäyrittäjät osallistuvat Limingan 4H –yhdistyksen järjestämälle yrittäjyyskurssille. Kurssin käyneelle, ohjeen mukaisen liiketoimintasuunnitelman ja 4H-yrityksen perustamisilmoituksen tehneelle nuorelle Kempeleen kunta maksaa alkurahoitukseksi 160 euroa ja kesän loputtua 160 euroa, kun ohjeen mukainen toimintakertomus kesäyrityksestä (myynti vähintään 50 euroa ja tehdyt työtunnit vähintään 40 tuntia) sekä 4H:n raportti kesäyrityksestä on tehty. Jos haet kesäyrittäjäksi, et voi hakea kesätyöseteliä tai ottaa vastaan kunnan kesätyötä. 

Kesäyrittäjäksi hakuaika alkaa 17.2.2021 klo 16:00 ja päättyy 24.3.2021 klo 16:00. Mukaan otetaan 20 ensimmäistä hakijaa. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisessa antamiasi tietoja käytetään vain kesäyrittäjärahan hakemiseen ja myöntämiseen liittyvässä tarkoituksessa. Tietoja ei luovuteta eteenpäin (tietosuojaseloste). 

Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. Lisätietoja myös Limingan 4H -yhdistys, p. 040 0803 837, liminka(at)4h.fi.

Lisätietoa

Yhteystiedot

Työnsuunnittelija Anu Kuusijärvi
puh. 050 4636 398
etunimi.sukunimi@kempele.fi