Pientalotontit

Vuoden 2024 pientalotonttien syksyn haku

Kunnan tonttijakelun pientalotontit vuoden 2025 rakentamiseen tulevat tarjolle Tähkälän ja Metsärinteen alueilta. Tontit tulevat tarjolle syyskuun lopussa.

Haku on tarkoitettu yksityishenkilöille oman asunnon rakentamiseen.

Huutokaupalla myytävät tontit

Huutokaupalla myyntiin tulee 2 omakotitalotonttia Tähkälästä sekä 7 omakotitalotonttia ja 2 paritalotonttia Metsärinteeltä. Tarjousten perusteella haettavien tonttien huudot alkavat 23.9.2024 ja päättyvät tonttikohtaisesti siten, että kunakin päivänä päättyy yhden tontin huutokauppa. Paritalotontteja voivat huutaa myös ammattirakentajat.

Arvonnalla myytävät tontit

Haku on tarkoitettu yksityishenkilöille oman asunnon rakentamiseen.

Arvonnalla haettavaksi tulee 8 omakotitalotonttia Tähkälästä ja 11 omakotitalotonttia Metsärinteeltä. Osa arvontatonteista on mahdollista myös vuokrata. Arvontahaku on 16.10.2024 - 3.11.2024.

Tietoa asuinalueista

Kempele on lähes 20 000 asukkaan kunta Oulun eteläpuolella, jossa asumisen ja elämisen laatu on huippuluokkaa.

Tähkälä

Tähkälän asuinalue sijaitsee Kirkonseudun alueella, Kempeleen vanhan kirkon pohjoispuolella. Tähkälä on vuosina 2022-2026 rakennettava pientalovoittoinen asuinalue maaseutumaisessa perinnemaisemassa kuntakeskuksen palveluiden äärellä.

Puujulkisivuiset, harjakattoiset talot rakentuvat rajaamaan viihtyisää katumiljöötä. Pihoilta avautuvat peltonäkymät. Alueen lähiluonto reitteineen, Tähkäpuiston leikkipaikka ja läheinen Kempelehalli sekä Sarkkirannan urheilualue houkuttelevat isommat ja pienemmät ulos ja liikkeelle. Alle kilometrin päässä ovat Pirilä-lavan ja kotiseutumuseon virkeä kulttuuritarjonta. Erinomaiset kulkuyhteydet päivittäispalveluihin pyörällä ja jalan sekä bussipysäkkien läheisyys tuovat vaihtoehtoja liikkumiseen. Kirkonkylän koulun uudet modernit päiväkoti- ja koulutilat sijaitsevat alueen etelälaidalla ja ne on otettu käyttöön vuoden 2024 alussa.

Kempeleen keskustan päivittäistavarakaupoille ym. palveluihin on noin 1 km ja rautatieasemalle noin 1,5 km. Oulun keskusta sijaitsee noin 11 km:n päässä, jonka taittaa puolessa tunnissa joukkoliikenteellä ja 15 minuutissa autolla.

Linnakangas

Linnakankaan asuinalue sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Oulun ja Kempeleen rajan tuntumassa. Alue rajoittuu nelostiehen ja tulevaan Zeniitin matkailualueeseen lännessä.  Idässä puolestaan on loistavat luontoliikuntamahdollisuudet ja aluetta halkoo monipuoliset reitistöt retkeilyyn ja liikuntaan. Kempeleen keskustaan ja Kempeleen rautatieasemalle tulee Linnakankaalta matkaa n. 4 km, Kauppakeskus Zeppeliniin n. 3 km ja Oulun lentoasemalle ja Oulun keskustaan n. 10 km. Linnakankaalla on 2008 rakennettu moderni koulu- ja yhteistoimintarakennus Linnakangastalo, jonka koulutiloja on laajennettu vuosina 2016 – 2023. Alueella on uusi päivittäistavarakauppa, useita päiväkoteja sekä englanninkielinen päiväkoti. Linnakankaalla harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset: palloiluhalli, urheilutalo, ladut, moottorikelkkareitti, fitnesspuisto ja kuntoportaat tuovat hienot puitteet liikuntaan koko perheelle. Köykkyrin retkireitistö ulottuu lähettyville, joten maastopyöräilyn ja retkeilyn olosuhteet ovat loistavat. Linnakangas on vetovoimainen asuinalue etenkin lapsiperheiden keskuudessa.

Metsärinne

Metsärinteen asuinalue sijaitsee Kauppakeskus Zeppelinistä ja nelostiestä n. 3 km kaakkoon.  Metsärinteen asuinalueella on vanhempaa pientaloasustusta, sekä vuodesta 2012 lähtien laajentunut uudempi osa, jossa pientalot istuvat kauniisti mäntymetsäiseen maisemaan. Alueella risteilee metsäpolkuja ja asuinaluetta arvostetaan luonnonläheisenä. Köykkyrin virkistysalue hiihtolatuineen, fitnesspuistoineen sekä laskettelurinteineen sijaitsee parin kilometrin päässä. Lähistöllä on myös useita päiväkoteja, Ylikylän yhtenäiskoulu sekä tapahtuma- ja liikuntakeskus Zemppi Areena. 36-kilometrinen Köykkyrin retkireitistö ulottuu lähettyville, joten maastopyöräilyn ja retkeilyn olosuhteet ovat loistavat. Oulun keskustaan tulee Metsärinteeltä n. 16 km matkaa ja Kempeleen keskustaan n. 4 km.

 

Lisätietoa

Lisätietoja

Maankäyttöpäällikkö
Päivi Alitalo
p. 040 686 3852
maankaytto@kempele.fi