Sisältö

Kempeleen lukion kansainvälinen toiminta

Kempeleen lukio on vuonna 1976 toimintansa aloittanut oppilaitos, joka on myös Unesco-koulu. Koulumme kasvattaa vastuulliseen kansainvälisyyteen, ja mottomme onkin ”Sivistys kasvaa ymmärtämisestä”.

Vuodesta 2003 alkaen olemme säännöllisesti järjestäneet kansainvälisyysviikot, joiden teema vaihtuu vuosittain. Vuosien varrella teemoja ovat olleet muun muassa lapsityövoima, vesi, jalkapallo ja raha sekä lisäksi eri alueiden kulttuurit. Teemaa lähestytään eri näkökulmista, ja kouluumme saapuu vieraiksi monien alojen huippuasiantuntijoita. Luentojen ja esitysten lisäksi joka vuosi osallistutaan myös työpajoihin.

Kansainvälisyysviikoille, jotka keskittyvät helmi - maaliskuulle, osallistuvat kaikki opiskelijat ja koko henkilökunta. Lukuvuoden aikana kerätään myös varoja hyväntekeväisyyteen. Rahaa tuottavat muun muassa kahvila ja kirpputori sekä pullokeräys. Tuotto suunnataan vuosittain vaihtuvaan kohteeseen, joka tavalla tai toisella liittyy teemaan.

Kempeleen lukiolla on myös kummikohde. Se on Tansaniassa sijaitseva Mafingan orpokoti. Oppilas- ja opettajakunta osallistuvat vuorotellen orpokodin toiminnan tukemiseen. Mafingassa hoidetaan orpolapsia, joiden sukulaishoitajat ovat mukana oppimassa lastenhoitoa ja muita tarpeellisia taitoja lasten vanhempien kuoltua.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä kouluumme. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne. Ehkä voimme järjestää jonkin tempauksen yhdessä teidän koulunne kanssa.

Kempeleen lukion sähköpostiosoite: lukionkanslia@kempele.fi

Yleistä
     

Tämän vuoden
teemaviikko

Aiempien vuosien
teemoja