Sisältö

Joukkoliikenne

Kempeleen kunnan alueella joukkoliikenteen järjestäjänä toimii Oulun joukkoliikenne.

Kunnan itäosia palvelee linja 51, joka ajaa Kempeleen keskustasta Kokkokankaan, Linnakankaan ja Metsokankaan kautta Kaakkuriin, josta jatketaan moottoritietä Ouluun. Linjaa ajetaan tunnin vuorovälillä. Linja ajaa Oulussa Professorintien kautta, josta on lyhyt kävelymatka OYS:iin ja Kontinkankaalle. Linja palvelee myös kunnan sisäistä joukkoliikennettä kuntakeskuksen ja kunnan itäpuolen välillä.

Kempeleen länsiosia palvelevat linjat 52 (Oulu – Liminka – Tyrnävä) ja 53K (Oulu – Liminka – Lumijoki), jotka ajavat Kempeleen kuntakeskuksen ja Piriläntien kautta Ouluun. Linjalla 52 on tunnin vuoroväli ja linja 53 tarjoaa yhteyksiä tärkeimpinä työssäkäyntiaikoina. Matka-aika Oulun ja Kempeleen välillä on noin 20 minuuttia. Talvikaudella ajetaan tärkeimpinä matkustusaikoina lisävuoroja linjatunnuksella 52V. Koulupäivinä ajetaan myös linjaa 57 (Murto-Oulu).

Lisäksi talvikaudella käytettävissä on Limingan ja Tyrnävän nopeat moottoritievuorot linjat 53 ja 54, joilla pääsee nopeasti Zeppeliinin ramppipysäkeiltä Oulun keskustaan.

Linjaa 56 (Oulunsalo – Kempele – Tyrnävä) ajetaan talvikaudella. Linja liikennöi myös Oulunsalon lentokentällä tarjoten yhteyden klo 8.35 Helsinkiin lähtevälle lennolle ja takaisin klo 17.00 laskeutuvalta lennolta. Linja palvelee myös kunnan sisäistä joukkoliikennettä kuntakeskuksen ja kunnan itäpuolen välillä.