Palvelut

Ohjaamo Kempeleestä tutut palvelut jatkuvat osana Lakeuden Sillat -hankeessa luotavaa matalan kynnyksen palvelupistettä. Palvelupiste on vielä rakentumisvaiheessa ja palvelutarjonta vakiintuu ja laajenee hankkeen edetessä, seuraa ilmoitteluamme. Palvelupiste sijaitsee Kempele Akatemialla, os. Honkasentie 15 B. 

Tällä hetkellä alla mainitut palvelut ovat saatavilla ajanvarauksella, varaa aika palvelupisteen työntekijältä, p. 040 6116 885.

Muistattehan myös Kelan etäasiointimahdollisuuden! Kelan etäpalvelu käytettävissä palvelupisteellä ti-ke klo 9-12 ajanvarauksella ja 12-15 ilman ajanvarausta, to klo 10-15 ilman ajanvarausta sekä perjantaisin ajanvarauksella 9-15. Linkissä etäpalvelun infolehtinen, jossa on kerrottu palvelusta tarkemmin.

 
Työllisyyspalvelujen omavalmentaja

Kuntakokeilun omavalmentaja tukee sinua työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Omavalmentaja kartoittaa tilanteesi ja suunnittelee kanssasi tavoitteisiisi sopivan, yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja. Omavalmentaja ohjaa sinut palveluihin ja seuraa tilanteesi edistymistä. Tavoitteena on tarjota yksilöllistä ja sujuvaa palvelua. 

Opinto-ohjaaja

OSAO Oven opinto-ohjaaja tarjoaa tietoa kaikkien koulutusasteiden ja oppilaitosten koulutusvaihtoehdoista sekä yksilöllistä uraohjausta ja neuvontaa koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen. Opinto-ohjaajan palvelut käytettävissä joka toinen torstai 8.2.2024 alkaen.

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa matalan kynnyksen apua, tukea ja palveluohjausta 15-28-vuotiaille nuorille. Voit kysyä eri palveluista ja mahdollisuuksista esim. opiskeluun, työnhakuun, asumiseen, toimeentuloon tai terveyteen liittyen. Tarjoamme myös käytännön apua asioiden selvittelemisessä ja niiden hoitamisessa. Etsivä nuorisotyö on asiakaslähtöistä, luottamuksellista, vapaaehtoista. 

Ammatinvalintapsykologi

Ammatinvalintapsykologin kanssa voit pohtia elämäntilannettasi, ominaisuuksiasi, työelämään liittyviä odotuksiasi, kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä. Ohjauskeskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Palvelujen tukena käytetään tarvittaessa soveltuvuustestejä. Psykologi ei valitse ammattia puolestasi, vaan pyrkii löytämään kanssasi erilaisia vaihtoehtoja tilanteeseesi. Lähtökohtana ovat toiveesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Ohjauksen tavoitteena on löytää vahvuuksiesi, kykyjesi, kiinnostuksesi ja terveydentilasi kannalta sopivin ratkaisu. Ammatinvalintapsykologin palvelut käytettävissä työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille joka toinen tiistai.

Psykiatrinen sairaanhoitaja

Psykiatriselta sairaanhoitajalta saa keskusteluapua, tietoa ja tukea mielenterveyden asioihin liittyen tai kohdatessasi erilaisia kriisitilanteita.

KELA

Palvelupisteessä on käytettävissä arkipäivisin klo 9-15 KELA:n etäpalvelu, jossa neuvontaa tarjotaan videoyhteyden välityksellä. Palvelu vastaa toimistopalvelua. 

Ratkaisukeskeinen Coaching

Ratkaisukeskeinen coaching -työskentely lähtee henkilön omista tarpeista. Coachaaja tukee ja auttaa henkilöä kirkastamaan ja saavuttamaan henkilökohtaisia tai vaikkapa ammatillisia tavoitteitaan. Työtavassa coachaaja kuuntelee aktiivisesti ja oivalluttavien kysymysten kautta auttaa henkilöä laajentamaan näkökulmiaan, tunnistamaan jo olemassa olevia voimavarojaan sekä löytämään uusia keinoja tavoitteidensa saavuttamiseen. Coaching-palvelua on saatavilla tarpeen mukaan.

Liikuntaneuvonta

Tukea, kannustusta ja ohjausta liikkumiseen tai liikunnan kipinän löytämiseen. Neuvonnan ja ohjauksen sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Walk in -terapia

Matalalla kynnyksellä apua mielen hyvinvoinnin tueksi ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmillä. Walk in -terapiaa saatavilla joka toinen viikko. 

Lisätietoa

Nuorisopalvelujen päällikkö

Sanna Tauriainen 
p. 050 307 8981 
sanna.tauriainen@kempele.fi

Postiosoite:
PL12
90441 Kempele

Käyntiosoite:
Kempele Akatemia
Honkasentie 15 A
90450 Kempele

Muut yhteystiedot

Nuorisopalvelujen arvot

Asiakaslähtöisyys

Vapaaehtoisuus

Luottamuksellisuus

Osallisuus

Samanarvoisuus

Nuorisopalvelut Instagramissa