Yleistä

Kempeleen lukio on Unesco-koulu. Käsittelemme koulussamme aiheita, jotka ohjaavat vastuuseen maailmanlaajuisesta hyvinvoinnista, mikä tulee esiin muun muassa koulun kansainvälisessä kummitoiminnassa ja avustuskohteissa. Näkyvin tapahtuma on vuosittaiset teemaviikkomme, joihin koko koulu osallistuu aktiivisesti. Vaihtuvat teemat ja yhteistyökumppanit ovat vuosien varrella tuoneet lukioomme niin tieteen, taiteen kuin politiikankin huippuja eri puolelta Suomea ja maailmaa. 

Koulumme tarjoaa laajan valikoiman kursseja, joiden joukossa on runsaasti tuki- ja kertauskursseja niin lukio-opintojen aloitus- kuin päättövaiheeseenkin. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Koulun kuoro puolestaan kerää yhteen laulun taitajia ja urheilijapolulla pääsevät tavoitteellista kilpaurheilua harrastavat nuoret treemaan myös koulupäivien aikana.

Korostamme toiminnassamme ajatusta, että sivistys kasvaa ymmärtämisestä. Painotamme niin ikään yhteisöllisyyttä. Kempeleen lukion kannustava henki luo opiskelijoille oppimista edistävän työilmapiirin. Opettajakunta on innostunutta ja välitöntä ja päivittää jatkuvasti ammattitaitoaan. Henkilökohtaisen opinto-ohjauksen lisäksi opiskelijoiden käytössä on myös erityisopettajan, koulukuraattorin ja koulupsykologin palvelut. Tukiopetusta on tarjolla aina tarvittaessa.

Koulussamme on opiskelijoita Kempeleestä, Limingasta, Lumijoelta, Oulusta ja Tyrnävältä. Noin 430 nuoren oppilaitos on kooltaan toimiva, ja kurssitarjonta on monipuolinen. Myös opetusryhmät ovat inhimillisen kokoisia. Kempeleen lukiossa on ajanmukaisesti varustellut opetustilat, ja koulurakennuksessa sijaitsee omatoimikirjasto Tietotori. Samassa pihapiirissä on myös Kempelehalli monipuolisine liikuntamahdollisuuksineen.

Lisätietoa

Kansainvälisyys

     

Yleistä

Tämän vuoden teema

Aiempien vuosien teemoja

Linkkejä