Kempele gymnasiets internationella aktiviteter

Vi vill med detta utskick bjuda in er till att delta i våra internationella veckor.
Vi är Kempele gymnasium som grundades 1976. Skolan ingår i Unesco.
Vi utbildar våra elever att ta ett internationellt ansvar. Vår slogan är - Med kunskap växer man.

Sedan år 2003 har vi regelbundet varje höst under oktober och november organiserat Internationella veckor med olika teman, som tex frågor kring barnarbete, fotboll för barn, världsekonomi, vår påverkan på haven och vatten samt andra frågor kring olika kulturer. I samband med temaveckona besöks skolan av experter och föreläsare på respektive område. Förutom föreläsningar och föreställningar får man möjlighet att delta i olika workshops.

På temaveckorna i oktober och november medverkar all personal och studenter från skolan. Under hösten har vi samlat in pengar till välgörenhet. Pengarna kommer till exempel från skolans Café verksamhet, pantning av flaskor och burkar och vår lopp marknad. Pengarna går till föremål som på ett eller annat sätt är relaterade till årets tema. Vår målsättning är att bredda kunskapen och förståelsen. Detta gör vi genom att belysa så många infallsvinklar som möjligt inom valt tema.

Kempele gymnasium är faddrar för ett barnhem (som heter Mafinga) i Tanzania. Vi bidrar aktivt till att stötta verksamheten. Barnen som bor på Mafinga tas om hand av sina släktingar. Släktingarna får samtidigt utbildning i barnomsorg och andra nödvändiga kunskaper om barn som mist sina föräldrar. Vår förhoppning är att kunna organisera en gemensam aktivitet kring detta.

Har ni några frågor så tveka inte att kontakta oss. Vi besvarar gärna Era frågor.
Emailadress till Kempele gymnasium: lukionkanslia@kempele.fi
Vi ser fram emot att höra av er!

Lisätietoa

Yleistä
     

Tämän vuoden
teemaviikko

  • yleistä
  • ohjelma
  • työpajat

Aiempien vuosien
teemoja