Ohjeita ja sanastoa

Tältä sivulta löydät ohjeita ja varhaiskasvatuksen sanastoa. Linkeistä löydät lisätietoa.

Yleiset varhaiskasvatuksesta:

  • Varhaiskasvatusyksiköt ovat avoinna klo: 6:30 - 17:00. Jatkettua hoitoaikaa on tarjolla Sarkkirannan ja Ylikylän päiväkodeissa. Ympärivuorokautista varhaiskasvatusta tarjoaa Pikkukokon päiväkoti.
  • Varhaiskasvatus on maksullista.

Yleiset esiopetuksesta:

  • Esiopetusta on ma - to kello 9:00 - 13:00 ja perjantaisin kello 9:00 - 12:00. Koulujen loma-aikoina ei esiopetusta järjestetä. Esiopetus on maksutonta.
  • Esiopetuksen lisäksi on tarjolla esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta ajalle 6:30-9:00 ja (12:00)13:00-17:00. Jatketusta hoitoajasta on sovittava erikseen.  Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus järjestetään samassa yksikössä kuin esiopetus.
  • Esiopetusta täydentävästä varhaiskasvatuksesta menee maksu

Palveluntarve ja varhaiskasvatusaika

Palveluntarve määrittää lapsen käytössä olevan kuukausittaisen hoitoajan. Huoltajat tekevät hoitoaikasopimuksen, jolla he valitsevat tarvitsemansa palveluntarpeen. 1–80 h/kk, 81-150 h/kk tai 151- h/kk, esiopetusikäisen lapsen palveluntarve on 1-80 h/kk tai 81-150 h/kk. Sopimuksen pohjalta tehdään asiakasmaksupäätös. 

Huoltaja määrittelee itse, kuinka monta tuntia lapsi on varhaiskasvatuksessa päivittäin, sen mukaan minkä sopimuksen on valinnut. Jos palveluntarpeeksi on valittu 81-150 h/kk lapsi voi olla kuukaudessa enintään 150 tuntia varhaiskasvatuksessa. Sopimusta voi muuttaa, jos kuukausittainen hoidontarve muuttuu. Lomakkeen löydät täältä, 

Muksunetti

Muksunetistä löytyy esitietolomake, lapsen varhaiskasvatussuunnitelma sekä Omat sivut. Omilla sivuilla on ryhmästä riippuen kuvia ja/tai blogi. Muksunetti toimii selaimella ja sinne kirjaudutaan suomi.fi tunnistautumisella. Uudet käyttöoikeudet pääsee hakemaan osoitteessa: www.muksunetti.fi 

Lisätietoja:
Maija Junnonaho
puh. 0503163737
maija.junnonaho@kempele.fi

Edlevo

Edlevo on huoltajien mobiilisovellus. Sovelluksella ilmoitetaan lapsen hoitoajat, seurataan kuukausittaista tuntimäärää (palveluntarve) sekä ilmoitetaan loma-ajat. Sovelluksessa on luettavissa varhaiskasvatuksen tiedotteet, lupakyselyt ja päätökset. 

Lisätietoja:
Maija Junnonaho
puh. 0503163737
maija.junnonaho@kempele.fi

Wilma

Wilma on esiopetuksessa käytössä oleva yhteydenpitoalusta, Wilma toimii sekä selaimella että sovelluksella. Wilmasta löytyy esitietolomake sekä lapsen esi- ja varhaiskasvatussuunnitelma. Lomakkeet ovat täytettävissä vain selaimella. Wilmasta on luettavissa esiopetuksen sekä täydentävää varhaiskasvatusta koskevat tiedotteet. Wilmassa voi viestiä henkilökunnan kanssa. Ohjeet Wilman käyttöön löytyvät täältä.

Lisätietoja:
Maija Junnonaho
puh. 0503163737
maija.junnonaho@kempele.fi