Kunta ja hallinto

Kempele on 17 600 asukkaan voimakkaasti kehittyvä kunta Oulun seudulla. Kunnan visio on Yhteisöllinen Kempele – elinvoimainen kasvukunta. Kempele on yksi Suomen nopeimmin kasvavia kuntia. Väestömäärä kasvoi 2000-luvulla keskimäärin 360 asukkaalla vuodessa. 2010-luvulla kasvu on tasoittunut 1 - 2 prosenttiin vuodessa. Vuoden 2015 alussa väkiluku oli 16 889. Väestöennusteen mukaan vuonna 2020 kempeleläisiä olisi 18 600. Kasvu luo elinvoimaa ja toimintaa kuntaan, mutta samalla haasteita palveluiden järjestämiselle. Väestön vuosittainen 8-9 %:n vaihtuvuus tuo lisähaasteita palveluihin.

Kempeleen tunnuslause on Hyvä kasvaa Kempeleessä. Väestön nuori ikärakenne on Kempeleen yksi ominaispiirre, liki puolet kempeleläisistä on alle 30 vuotiaita. Muuttoliike tuo Kempeleeseen pääasiassa nuoria lapsiperheitä, myös syntyvyys on korkea. Lapsiperheet tarvitsevat etenkin päiväkoti- ja koulupalveluita, ja kunta onkin kehittänyt aktiivisesti palveluitaan. Tulevaisuudessa ikääntyneiden määrä kasvaa Kempeleessä poikkeuksellisen paljon. Kunnan asukkaiden koulutustaso on Suomen korkeimpia.

Kunnan peruspalvelut ovat kunnossa: oma terveyskeskus, päiväkodit ja koulut eri asuinalueilla takaavat sen, että kaikki löytyy, varmasti ja läheltä. Kunnassa sijaitsee myös ammattioppilaitos. Tulevaisuuden kasvuun Kempele varautuu Ouluseudun eteläisenä keskuksena. Kuntalaisten hyvinvointi on se, mitä Kempeleessä tavoitellaan. Monipuolisen ja palvelevan, kansainvälisen kunnan sykkeessä on hyvä asua, elää ja työskennellä.

Tutustu Kempeleen kunnan organisaatioon ja hallintoon sekä päätöksentekoon vasemmalla olevista linkeistä.

Kempele-sopimus

Valtuuston hyväksymä kuntastrategia eli Kempele-sopimus ohjaa kunnan toimintaa.

Kempele-sopimuksen kärkivalintoja ovat

  • Hyvät yritystoiminnan edellytykset ja aktivoiva ympäristö
  • Vahva talous ja hyvinvoiva henkilöstö
  • Yhteisöllisyys ja aktiivinen osallisuus
  • Kuntalaisten hyvinvointi ja laadukkaat palvelut

Lisää Kempele-sopimuksesta löytyy täältä.

Talous- ja tilastotietoa Kempeleestä

Ajankohtaista - Kunta ja hallinto