Lainaus ja maksut

Käyttöoikeus ja asiakkaan vastuu

Kaikilla, jotka noudattavat kirjaston sääntöjä, on kirjaston käyttöoikeus. Sääntöjen rikkominen aiheuttaa lainauskiellon. Kirjastokorttia varten asiakkaan on ilmoitettava kirjaston pyytämät tiedot ja todistettava henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Kirjastokortin ilmoittautumislomakkeita saa kirjastoista, tai sen voi tulostaa tältä sivulta ja tuoda täytettynä kirjastoon. Kortin haltija vastaa kortillaan lainatusta aineistosta. Alle 18-vuotiaan lainoista vastaa huoltaja. Kortin katoaminen ja osoitteen ja nimen muutokset on ilmoitettava kirjastoon. Kirjastokortti on aina oltava mukana lainattaessa. Sama kirjastokortti käy kaikissa OUTI-kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Käyttösäännöt

Linkki käyttösääntöihin (PDF)

Ilmoittautuminen kirjaston asiakkaaksi

Ilmoittautumislomake (PDF)

Lomakkeen voi tulostaa ja täyttää valmiiksi. Lomakkeita saa myös kirjastosta.

Laina-ajat

Yleinen laina-aika: 28 vrk
Dvd- ja Blu-ray-levyt: 14 vrk
Konsolipelit: 14 vrk
Lyhytlainat: 14 vrk
Esineet (esinekohtainen): 1-28 vrk
E-aineisto (palvelukohtainen): 1-28 vrk

Maksut

Ensimmäinen palautuskehotus

 1,50 euroa

Toinen palautuskehotus

 3,00 euroa
Myöhästymismaksut

 0,30 euroa / pv / teos, korkeintaan 6 euroa / teos.

 Lyhytlainat  0,40 euroa / pv / teos, korkeintaan 6 euroa / teos.

 Lasten ja nuorten aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja, mutta niistä lähetetään palautuskehotukset.

Kaukolaina OUTI-kirjastojen ulkopuolelta  1,00 euroa/laina + lähettäjäkirjaston perimä maksu
Kaukolaina muille kirjastoille  5,00 euroa
Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle  2,00 euroa
Noutamaton varaus  1,00 euroa
Mustavalkotuloste ja -kopio  0,20 euroa/sivu
Värituloste ja -kopio  0,50 euroa/sivu
Kangaskassi  2,00 - 3,00 euroa

Lainauskiellon maksuraja on 12 euroa. Kaikki maksut tulee suorittaa kerralla. Asiakas voi maksaa kirjastomaksut myös verkkopankissa. Verkkopankkipalvelun käyttö vaatii kirjautumisen OUTI-verkkokirjastoon. Kirjautumiseen asiakas tarvitsee OUTI-verkkokirjaston asiakastunnuksen ja PIN-koodin.

Lainaaminen, uusiminen ja palauttaminen

OUTI-kirjastojen aineistoa voivat lainata kaikki, joilla on jonkin OUTI-kirjaston kirjastokortti. Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa OUTI-kirjastoon, jollei lainattaessa ole toisin ilmoitettu.

Lainat voi uusia joko paikan päällä kirjastossa, puhelimitse tai OUTI-verkkokirjastossa, jos niistä ei ole varauksia. Puhelimitse ja verkkokirjaston kautta lainat voi uusia enintään kymmenen kertaa. Verkkokirjastossa tapahtuvaa uusimista varten tarvitset PIN-koodin, jonka saa kirjastosta. Tietoturvasyistä PIN-koodeja ei anneta puhelimitse eikä sähköpostilla.

Aineisto on palautettava viimeistään eräpäivänä kirjaston aukioloaikana. Myöhässä olevasta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Palauttamattomasta tai turmeltuneena palautetusta aineistosta lähetetään lasku. Kaikkien OUTI-kirjastojen aineistoja voi palauttaa maksutta mihin tahansa OUTI-kirjastoon.

Kun kirjasto on kiinni voit palauttaa lainat palautusluukkuun (ainoastaan Kempeleen pääkirjastossa). Aineisto poistetaan lainoistasi seuraavana aukiolopäivänä. Myöhästymismaksujen välttämiseksi aineisto kannattaa palauttaa kirjastoihin aukioloaikoina. Helposti rikkoontuva aineisto (mm. cd- ja dvd-levyt) on palautettava kirjastoon aukioloaikana.

Luukkuun palauttaminen on asiakkaan omalla vastuulla. Palautusluukku ei ole käytössä pitkien pyhien aikana. Palautusluukun koko on rajallinen, jonka vuoksi emme voi pitää palautusluukkua auki pitkiä aikoja. Pitkien kiinnioloaikojen aikana luukkua ei ole mahdollista tyhjentää.

Palautusluukku sijaitsee Kauppakeskus Zeppelinin pohjoispäädyssä (Subway ja Shell) ulko-ovien välittömässä läheisyydessä kauppakeskuksen ulkopuolella. Aineisto poistetaan lainoistasi seuraavana aukiolopäivänä.

Varaaminen

Varauksen voit tehdä henkilökohtaisesti kirjastossa, puhelimitse tai OUTI-verkkokirjaston kautta. Varaaminen on maksutonta. Verkkokirjastoon tarvitset PIN-koodin, jonka saa kirjastosta. Noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron maksu.

OUTI-kirjastoilla on yhteinen varausjono, mikä tarkoittaa sitä että kun varaat aineistoa, se voi tulla sinulle lainattavaksi mistä tahansa OUTI-kirjastosta, ei vain omasta kirjastostasi tai oman kuntasi kirjastosta.

Kirjasto lähettää ilmoituksen noudettavista varauksista sähköpostilla, tekstiviestinä tai kirjeenä oman valintasi mukaan. Voit valita lähetystavan OUTI-verkkokirjastossa omissa tiedoissa tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Kempeleen kirjastossa on käytössä varausten itsepalvelunouto. Noutoilmoituksessa on varaustunnus, jonka avulla löydät varauksesi kirjaston varaushyllystä. Voit muuttaa varaustunnuksen OUTI-verkkokirjastossa omissa tiedoissasi, tai kirjaston asiakaspalvelussa. Muistathan lainata varauksesi.

Kaukolainaus

Kirjasto kaukolainaa asiakkailleen materiaalia, jota ei ole saatavissa kirjaston omista tai OUTI-kirjastojen kokoelmista. Kaukolainaus on maksullista.

Kaukolainat muille kirjastoille

Kempeleen kirjasto kaukolainaa lainattavaa aineistoaan muille kirjastoille. Kaukolainat ovat maksullisia. Kaukolainoja voi pyytää sähköpostitse osoitteesta kirjasto(at)kempele.fi tai puhelimitse 050 316 9409.

Lisätietoa

Ajankohtaista

Kempeleen tapahtumakalenteri - Liput Kempeleen kunnan kulttuuritapahtumiin Kempeleen kirjastosta!

La 9.3. klo 10.00 Perhesatutuokio. Kesto n. 20min. Sopii parhaiten yli 3-vuotiaille.

To 14.3. klo 17.30 Tavallisten Miesten Kirjallisuuspiiri. Kirjana Huovinen, Veikko: Joe-setä : aikalaisen tarinoita Josef Stalinista.

La 16.3. klo 12-13 Lukulemmikit tavattavissa

La 16.3. klo 13.00 Jazzin pyörteissä: Söderbacka & Matikainen -duo

To 21.3. klo 18.00 Perhesatutuokio. Kesto n. 20min. Sopii parhaiten yli 3-vuotiaille.

Pe 22.3. klo 17.30 Talvisissa tunnelmissa - Kempele-opiston konsertti

La 23.3. klo 13.00 Vieraana Helena Petäistö, aiheena kuohuva Eurooppa.

Näyttelyt

Haluatko pitää näyttelyn pääkirjastossa Zeppelinissä? Lue ohjeet näytteilleasettajille ja ota yhteyttä kirjastoon!

Helmikuu: Kaisa Paavola - Taidetta ilman aivoja

Maaliskuu: Tiina Suvanto - Linnut

Haluatko pitää näyttelyn Zimmarissa? Ota yhteyttä liikuntakoordinaattoriin/ virkistysuimalan vastaavaan p. 050 463 6493.