Lasten luontopolku

Kempeleen Köykkyrin virkistysalueelle on valmistunut syksyllä 2023 lasten luontopolku. Lasten luontopolku oli vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin voittanut ehdokas.

Polun pituus on kaksi kilometriä ja se on tällä hetkellä helppokulkuinen ja sen pystyy kiertämään esimerkiksi pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Esteettömyyttä parannetaan koko ajan.

Kempeleläiset lapset ja nuoret pääsivät mukaan luontopolun suunnitteluun ja toteutukseen. He pääsivät esimerkiksi ideoimaan polun varrella olevan sadun juonen käänteitä, kehittämään ja äänestämään polun varrelle tulevista toimintapisteistä sekä tekemään taidetta polun varrelle.

Luontopolun varrelle on kirjoitettu satu, jonka on kirjoittanut Kempeleessä kolmevuotiaaksi asunut kirjailija Päivi Tuulikki Koskela. Sadussa seikkailevat Kempeleen varhaiskasvatuksen liikunta- ja lukudiplomeihin piirretyt hahmot: Kitahammas Kroko, Kukka Kontiainen ja Ilo Ilves. Lisäksi polun varrelle tuli uudeksi hahmoksi ympäristöystävällisyydestä kertova Kuura Kurre.

Luontopolun opastaulut kuvittivat Ronja Krapu ja Saara Sipilä.

Polun lähtöpiste löytyy Köykkyrin yläparkkipaikan läheisyydestä, osoitteesta Lehmikentäntie 33, 90450 Kempele. Lähtöpisteen läheisyydessä olevassa huoltorakennuksessa on yleisö-WC.

Katso video lasten luontopolusta tästä.

Tervetuloa seikkailemaan luontopolulle!

Luontopolun reittiseloste ja esteettömyystiedot (pdf)

Lisätietoa

Yhteystiedot

Kempele Akatemian johtaja
Eero Kauppi
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 040 614 8853

Erityisliikunnan koordinaattori
Juha Vuoti
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 040 570 4711

Liikuntakoordinaattori / virkistyuimala Zimmarin vastaava
Katja Vähäkuopus
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 050 463 6493