Leikkipuistot

Kempeleessä on asemakaava-alueella kattava leikkipuistoverkosto, yhteensä noin 30 leikkipuistoa. Viime vuosina on valmistunut yksi leikkipuisto; joko kunnostus- tai uudiskohde. Uudet leikkipuistot rakentuvat pääosin kasvaville asuinalueille Linnakankaalle ja Metsärinteelle. Leikkipuistoverkostoa täydentävät koulujen pihat, joita voi asianmukaisesti käyttää iltaisin ja koulujen loma-aikoina.

Leikkipuistossa on välineitä sekä taaperoille että kouluikäisille. Keskusleikkivälineet, monet kiipeilytelineet ja voimakasta liikettä sisältävät laitteet ovat usein vaikeapääsyisiä ja tarkoitettu isommille lapsille. Leikkivälineet, joihin pieni lapsi pääsee kiipeämään ilman avustusta, ovat turvallisia. Pyöräilykypärä tulee ottaa leikkien ajaksi pois, ja muistathan ettei järjestyslain mukaan koiraa saa tuoda lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle.

Leikkipuistojen ylläpito

Leikkipuistojen roska-astiat tyhjennetään säännöllisesti ympärivuoden ja turvatarkastuksia tehdään noin kolmen kuukauden välein. Mikäli huomaat puutteita leikkipaikalla, ilmoitathan niistä.

Leikkipustojen talvikunnossapito

Talvella leikkivälineiden pinnat voivat olla liukkaita ja turva-alustat kovia. Tämä tulee huomioida käytössä ja noudattaa sääolosuhteiden mukaista varovaisuutta. Talvella leikkipuistoissa pidetään liittymiä auki ja niitä hiekoitetaan, jotta lastenvaunuilla pääsee puistoon. Liukumäkien alastuloihin syntyy helposti kuoppa ja portaisiin kertyy lunta ja niitä pyritään poistamaan talven aikana. Osassa leikkipuistoja on pieniä maamäkiä pulkkailuun, ja muutamaan leikkipuistoon ajetaan lumitilanteen salliessa pienille tarkoitettu latu tai tampattu polku.

Leikkipuistoverkoston käyttäjäkokemuksia

Lisätietoa

Yhteystiedot

Kunnanpuutarhuri
Paula Taskila
etunimi.sukunimi@kempele.fi
050 3169 669

Kunnallistekniikan työnjohtaja
Laura Tornberg
etunimi.sukunimi@kempele.fi
044 497 2512