Uimarannat

Kempeleessä on kaksi virallista toimivaa uimarantaa, joiden ylläpidosta vastaa ympäristöpalvelut.

Koirien ja kotieläinten tuominen uimarannoille on kiellettyä. (Järjestyslaki 27.6.2003/612)

Ouluntullin Kalliomonttu

Kalliomonttu on uimarannaksi kunnostettu vanha kalliolouhosalue. Uimaranta sijaitsee suojaisessa paikassa, jonne on hyvät kulkuyhteydet Ouluntullin huoltamoalueelta ja Kokkokankaantieltä. Vesi louhosmontussa on pohjasta tihkuvaa kirkasta pohjavettä, joka pitää veden viileänä myös helteisinäkin päivinä. Ranta on varustettu pukusuojin ja hyppytasoin, joita on kolme. Lisäksi rannasta on erotettu lapsille tarkoitettu matalan veden alue. Muualla veden syvyys on parhaimmillaan yli 8 m, joka mahdollistaa myös sukellusharrastuksen. Ouluntullin uimaranta on luokiteltu EU-uimarannaksi ja on luokitukseltaan erinomainen.

Ouluntullin Kalliomontun uimavesiprofiili (pdf).

 

Avantouinti

Avantouintipaikka ja pukuhuoneet ovat käytettävissä 1.9-4.6.  Huomioittehan voimassaolevat hygienia- ja turvallisuusohjeet. 

Talvisin Ouluntullin kalliomonttu toimii talviuintipaikkana, jolloin alueella on kiertovesipumpulla auki pidettävä avanto sekä lämmitetyt pukutilat avantouimareille.

Ouluntullin kalliomontun avantouintikausi käynnistyy virallisesti 1.9., jolloin pukuhuoneet avautuvat. Avantouintikausi on 1.9-4.6. Kesäaikana pukuhuoneet eivät ole käytössä.

Pukuhuoneiden avaimen saa maksamalla avantouinnin kausimaksun Virkistysuimala Zimmarin palvelupisteellä osoitteessa Pekurintie 1, Zimmarin aukioloaikoina. Kausimaksun hinta on 20 €. Myös kauden uusiminen tapahtuu Zimmarissa.

Käyttäjien tulee itse huolehtia pukuhuoneiden siisteydestä pyyhkimällä kertakäyttöliinalla ja desinfiointiaineella (suihkepullo) ovenkahvat ym. kosketuspinnat sekä lattiat. Muistattehan noudattaa THL:n laatimia ohjeita tartuntatautien ehkäisemiseksi myös avantouintikäynnillänne.

Uimavesien laatua valvoo Oulun seudun ympäristövirasto Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta..

Vuonna 2016 on tehty kunnanhallituksessa päätös, että silloinen panttimaksu mikä on ollut käytössä on muuttunut kausimaksuksi. Tämä tarkoittaa sitä ettei panttimaksua ei voi enää palauttaa millään tavalla. Tämä päätös on astuu voimaan 27.1.2022. 

 

Juurussuo Mourunkijärvi

Lisätietoa

Yhteystiedot

Kempele Akatemian johtaja
Eero Kauppi
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 040 614 8853

Erityisliikunnan koordinaattori
Juha Vuoti
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 040 570 4711

Liikuntakoordinaattori / virkistyuimala Zimmarin vastaava
Katja Vähäkuopus
etunimi.sukunimi@kempele.fi
p. 050 463 6493