Musiikin yksilöopetus

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen musiikin yksilöopetukseen lukuvuodelle 2024-2025 on mahdollista tehdä tästä linkistä.

Huom! Kaikki ilmoittautujat saavat aluksi varasijan. Opiskelupaikan saaneille ilmoitetaan opiskelupaikan varmistumisesta elokuun aikana ennen opintojen alkua. Mikäli yhteydenottoa ei kuulu, säilyy ilmoittautuminen jonossa lukuvuoden loppuun asti. Varasijalla jonottaminen on maksutonta. Kurssimaksu määräytyy opetuskertojen mukaisesti. HUOM! Mikäli yhteydenottoamme ei kuulu ja paikkaa musiikin yksilöopetukseen ei järjesty lukuvuoden aikana, tulee ilmoittautuminen tehdä uudelleen seuraavalle lukuvuodelle. Uusille opiskelijoille tarjotaan opiskelupaikkaa ilmoittautumisjärjestyksessä, kun opiskelupaikkoja vapautuu.

Yksilöopetukseen liittyvät tiedustelut musiikinopettaja Riikka Piippo p. 050 523 6832, riikka.piippo(at)kempele.fi

Taiteen perusopetukseen (musiikki, yleinen oppimäärä) liittyvät tiedustelut suunnittelijaopettaja Heli Suihkonen p. 040 141 8095, heli.suihkonen(at)kempele.fi

Tietoa musiikin yksilöopetuksesta

Yksilöopetusta annetaan seuraavissa instrumenteissa:

 • piano
 • harmonikka
 • alttoviulu
 • viulu
 • sello
 • klassinen kitara
 • sähkökitara
 • sähköbasso
 • huilu
 • klarinetti
 • saksofoni
 • rummut
 • trumpetti
 • aikuisten vapaa säestys, piano
 • yksinlaulu: klassinen yksinlaulu, pop/jazz yksinlaulu


Opetus on yksilöopetusta 30 min / vko / opiskelija.

Yksilöopetuksen hinta on 199 € / lukuvuosi. Huomioithan, että ilmoittautuminen on aina sitova. Tarkemmat tiedot kurssin keskeyttämisestä, peruuttamisesta ja kurssimaksujen palauttamisesta löydät kohdasta "Kurssipaikan peruminen ja kurssimaksujen palautus". 

Yksilöopetukseen paikan saaneella on oikeus saada opetusta 5 lukuvuoden ajan. Instrumenttien ja yksinlaulun opetus on yksilöopetusta 30 min / viikko / opiskelija yhteensä 24 kertaa lukuvuoden aikana. Opetuskerraksi luetaan myös oppilaskonsertit, joita järjestetään yleensä syys- ja kevätlukukauden lopuksi. Opiskelija voi valintansa mukaan osallistua konsertteihin joko esiintyjänä tai kuulijana.

Mikäli opiskelija keskeyttää yksilöopinnot, tulee hänen ilmoittaa asiasta sekä opettajalle että opiston toimistoon. Mikäli opiskelija keskeyttää musiikin yksilöopinnot syyslukukaudella, peritään häneltä puolet (99,50 euroa) koko lukuvuoden maksusta  (199 euroa). Keskeytys tulee tehdä syyslukukaudella 31.12. mennessä, jotta maksuna voidaan huomioida puolet koko lukuvuoden maksusta. Mikäli keskeytys tapahtuu kevätlukukaudella, maksuja ei palauteta.

Opintoihin voi ilmoittautua uudestaan normaalin jonotusmenettelyn kautta. Keskeytystä edeltäneet opiskelut huomioidaan 5 lukuvuoden opiskeluoikeutta laskettaessa. Kun 5 vuoden yhteenlaskettu opiskeluaika instrumentti- tai lauluopinnoissa täyttyy, opiskelijalla ei ole enää opiskeluoikeutta kyseisessä instrumentissa tai laulussa.

Musiikin yksilöopetuksessa tunnit voidaan jättää korvaamatta 2 kertaa lukuvuoden aikana. Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata.

Todistus

Opetukseen osallistuneet saavat pyynnöstä todistuksen. Kurssitodistus kuluvan lukuvuoden ajalta on ilmainen, aiemmista opinnoista se maksaa 10 €/todistus.

Instrumenttien vuokraus

Kempele-opistolla on muutamia vuokrattavia klassisia kitaroita, viuluja sekä yksi lapselle tarkoitettu harmonikka. Soittimen vuokra on 68 € (sis. alv) / soitin / lukuvuosi. Lukuvuoden ulkopuolella tapahtuva vuokraaminen on 41 € (sis.alv). Soitinvuokra laskutetaan erikseen ja vuokra-aika on enintään vuosi vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat etusijalla soittimien vuokrauksessa. Vuokraaja vastaa soittimesta siihen asti, kun soitin on palautettu. 

Lisätietoa

Yhteystiedot

Hallinto
Eero Kauppi
Kempele Akatemian johtaja
Kempele-opiston rehtori
p. 040 614 8853

Hely Takalahti
opistosihteeri
p. 050 463 6431

Opettajat
Henna Luokkanen
suunnittelijaopettaja, tekstiilityö
p. 050 463 6499

Heli Suihkonen
suunnittelijaopettaja, taiteen perusopetus (musiikki, yleinen oppimäärä)
p. 040 141 8095

Riikka Piippo
musiikinopettaja
p. 050 523 6832


Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kempele.fi

käyntiosoite:
Kempele-opisto
Honkasentie 15 B
90450 Kempele
p. 050 463 6431
Kartalla

postiosoite:
Kempeleen kunta
Kempele-opisto
PL 12
90441 KEMPELE