Musiikin yksilöopetus

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen musiikin yksilöopetukseen lukuvuodelle 2021-2022 on käynnistynyt 4.5.2021 klo 9.

HUOM! Kaikki ilmoittautujat saavat aluksi varasijan. Ilmoittautuneista otetaan uusia opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä, kun paikkoja vapautuu.
Opiskelupaikan saaneille ilmoitetaan opiskelupaikan varmistumisesta elokuun aikana ennen opintojen alkua. Mikäli yhteydenottoa ei kuulu, säilyy ilmoittautuminen jonossa lukuvuoden loppuun asti. Varasijalla jonottaminen on maksutonta. Kun opiskelun musiikin yksilöopetuksessa pääsee aloittamaan, määräytyy kurssimaksu opetuskertojen mukaisesti.

Yksilöopetukseen liittyvät tiedustelut musiikinopettaja Kari Suvilehto p. 050 523 6832, kari.suvilehto(at)kempele.fi

Taiteen perusopetukseen (musiikki, yleinen oppimäärä) liittyvät tiedustelut Heli Suihkonen p. 040 141 8095, heli.suihkonen(at)kempele.fi

Huomioitavia asioita soittotunneille osallistumisessa:

 • Kädet pestään saippuavedellä ennen ja jälkeen jokaisen soittotunnin.
 • Yskitään paperiin tai hihaan. Kädet pestään yskimisen jälkeen.
 • Vältetään turhia lähikontakteja. Tunneilla opettaja on ensisijaisesti vain oppilaan kanssa.
 • Sairaana ei osallistuta tunneille.
 • Lievissä flunssaoireissa ei osallistuta lähiopetukseen vaan jäädään kotiin. Ohje koskee myös, mikäli oppilaan perheenjäsenistä joku on sairaana. Tuolloin soittotunti voidaan pitää etäopetuksena. Opettajat ohjeistavat etäopetuksen järjestämisessä.
 • Tunneille tullaan täsmällisesti ja vältetään turhaa oleilua odotustiloissa.

Tietoa musiikin yksilöopetuksesta

Yksilöopetusta annetaan seuraavissa instrumenteissa:

 • piano
 • harmonikka
 • viulu
 • sello
 • klassinen kitara
 • sähkökitara
 • sähköbasso
 • huilu
 • klarinetti
 • saksofoni
 • rummut
 • yksinlaulu: klassinen yksinlaulu, pop/jazz yksinlaulu


Opetus on yksilöopetusta 30 min. / vko / opiskelija.

Yksilöopetuksen hinta on 180 €/ lukuvuosi ja se laskutetaan syyslukukauden alkaessa kokonaan. Huomioithan, että ilmoittautuminen on aina sitova. Tarkemmat tiedot kurssin keskeyttämisestä, peruuttamisesta ja kurssimaksujen palauttamisesta löydät kohdasta "Kurssipaikan peruminen ja kurssimaksujen palautus". 

Yksilöopetukseen paikan saaneella on oikeus saada opetusta 5 lukuvuoden ajan. Instrumenttien ja yksinlaulun opetus on yksilöopetusta 30 min./viikko /opiskelija yhteensä 24 kertaa lukuvuoden aikana. Opetuskerraksi luetaan myös oppilaskonsertit, joita järjestetään yleensä syys- ja kevätlukukauden lopuksi. Opiskelija voi valintansa mukaan osallistua konsertteihin joko esiintyjänä tai kuulijana.

Mikäli opiskelija keskeyttää yksilöopinnot, tulee hänen ilmoittaa asiasta sekä opettajalle että opiston toimistoon. Mikäli opiskelija keskeyttää musiikin yksilöopinnot syyslukukaudella, peritään häneltä joka tapauksessa puolet (90 euroa) koko lukuvuoden maksusta  (180 euroa). Keskeytys tulee tehdä syyslukukaudella 31.12. mennessä, jotta maksuna voidaan huomioida puolet koko lukuvuoden maksusta. Mikäli keskeytys tapahtuu kevätlukukaudella, maksuja ei palauteta.

Opintoihin voi ilmoittautua uudestaan normaalin jonotusmenettelyn kautta. Keskeytystä edeltäneet opiskelut huomioidaan 5 lukuvuoden opiskeluoikeutta laskettaessa. Kun 5 vuoden yhteenlaskettu opiskeluaika instrumentti- tai lauluopinnoissa täyttyy, opiskelijalla ei ole enää opiskeluoikeutta kyseisessä instrumentissa tai laulussa.

Musiikin yksilöopetuksessa tunnit voidaan jättää korvaamatta 2 kertaa lukuvuoden aikana. Oppilaasta johtuvia poissaoloja ei korvata.

Instrumenttien vuokraus

Kempele-opistolla on muutamia vuokrattavia klassisia kitaroita, viuluja sekä yksi lapselle tarkoitettu harmonikka. Soittimen vuokra on 62 € (sis. alv) / soitin / lukuvuosi. Lukuvuoden ulkopuolella tapahtuva vuokraaminen on 37,20 € (sis.alv). Soitinvuokra laskutetaan erikseen ja vuokra-aika on enintään 1 vuosi vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat etusijalla soittimien vuokrauksessa. Vuokraaja vastaa soittimesta siihen asti, kun soitin on palautettu. 

Lisätietoa

Ajankohtaista


Kurssitoiveet lukuvuodelle 2021-2022 

Opintosetelihakemus (tulostettava)

Koko lukuvuoden kestäville kursseille ei tarvitse ilmoittautua kevätlukukaudeksi uudelleen. Ilmoittautuminen on voimassa koko lukuvuoden.

Yhteystiedot

Hallinto
Eero Kauppi
Kempele Akatemian johtaja
Kempele-opiston rehtori
p.040 614 8853

Hely Takalahti
opistosihteeri
p.050 463 6431

Opettajat
Henna Luokkanen
suunnittelijaopettaja, tekstiilityö
p. 050 463 6499

Kari Suvilehto
musiikinopettaja
p. 050 523 6832

Heli Suihkonen
suunnittelijaopettaja, musiikki
p. 040 141 8095

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kempele.fi

käyntiosoite:
Kempele-opisto
Honkasentie 15 B
90450 Kempele
p 050 463 6431
Kartalla

postiosoite:
Kempeleen kunta
Kempele-opisto
PL 12
90441 KEMPELE