Turvasähköposti

Lähetä turvasähköpostia Secmail -turvasähköpostipalvelulla Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta.

Mikä on turvasähköposti?

Kempeleen kunta voi lähettää kuntalaiselle tai yhteistyökumppanilleen suojattua sähköpostia eli turvasähköpostia. Sinulla on vastaavasti kuntalaisena mahdollista lähettää Kempeleen kunnalle Turvasähköpostia. Turvasähköpostin sisältö salataan lähettämisvaiheessa, eikä sisältöä ole mahdollista lukea ulkopuolisen toimesta.

Turvasähköposti on toteutettu suomalaisella Secmail-palvelulla.

Mitä tietoja sinusta kerätään turvasähköpostin käytön yhteydessä?

Käyttääksesi turvasähköpostia sinun tulee rekisteröityä Secmail-palveluun, jotta sinut pystytään tunnistamaan tietoturvallisesti ja tarvittaessa käyttämään matkapuhelintasi kirjautumisen lisävarmistamiseen. Tietojasi ei käytetä markkinointiin tai mihinkään muuhun kuin tunnistautumiseen ja mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämiseen.

Näin lähetät turvasähköpostia Kempeleen kunnalle

Voit lähettää Kempeleen kunnalle turvasähköpostia Secmail -turvasähköpostipalvelulla Linkki vie pois www.kempele.fi-sivustolta.. Sinun tulee tietää lähetysvaiheessa vastaanottajan varsinainen sähköpostiosoite, esimerkiksi etunimi.sukunimi@kempele.fi tai etunimi.sukunimi@edu.kempele.fi

Näin otat vastaan ja luet turvasähköpostia

Kun saat Kempeleen kunnalta turvasähköpostia, sinulle lähetetään siitä erillinen ilmoitus sähköpostiosoitteeseesi. Ilmoituksen sisältö on alla olevan kuvan kaltainen, mutta huomaathan, että ulkoasu voi vaihdella hieman käyttämästäsi sähköpostijärjestelmästä riippuen.

Ilmoitus suojatusta sähköpostiviestistä tulee osoitteesta secmail@secmail.com. Viestissä lukee, että sen lähettäjä on Kempeleen kunta sekä viestin aihe. Viestissä on verkkosivulinkki, jonka alku on https://secmail.com/fi/read?user=.

Avaa ilmoituksessa oleva linkki, jonka jälkeen sinut ohjataan Secmail.com -nimiseen palveluun. Mikäli käytät palvelua ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä palveluun ohjeiden mukaisesti ennen viestin lukemista. Rekisteröityminen tehdään vain yhden kerran.

Linkin avaamisen jälkeen sinulle näytetään etusivu, jossa näet sinulle tulleet turvasähköpostit:

Linkki avautuu SecMail -verkkopalveluun, josta löydät käyttöohjeita, voit vaihtaa kieltä sekä hallita saamiasi ja lähettämiäsi viestejä.

Voit vastata vastaanottamaasi viestiin, poistaa viestin järjestelmästä, merkitä viestin lukemattomaksi tai sulkea viesti-ikkunan. Voit myös halutessasi tallentaa viestin liitteineen talteen omalle tietokoneellesi Zip-tiedostoksi. Katso käytettävissä olevat toiminnot alla olevasta kuvasta.

Viesti-ikkunassa voit vastat viestiin, poistaa sen, merkitä lukemattomaksi, tallentaa sen omalle koneellesi, katsella liitteitä ja tulostaa viestin.

Turvasähköpostien sisältö on turvassa SecMail-palvelussa. Muista huolehtia laitteesi tietoturvasta, mikäli lataat turvasähköpostin tekstisisältöä tai liitteitä omalle laitteellesi.

Turvasähköpostit poistuvat automaattisesti

Huomaathan, että avatut turvasähköpostit ja vastauksesi niihin säilyvät palvelussa kahden (2) kuukauden ajan ja avaamattomat turvasähköpostit säilyvät kolmen (3) kuukauden ajan, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Voit halutessasi poistaa viestin palvelusta tätä aiemmin käsin edellä olevien ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoa