Uusia linja-autovuoroja reitille Kempele-Raahe kesäkuussa 2024

pe toukok. 31 08:15:00 2024

Yhteydet Kempeleen ja Raahen välillä paranevat, kun Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät. Vuoroja lisätään sekä 3.6.2024 alkavalle kesäkaudelle että 5.8.2024 alkavalle talvikaudelle. Osa vuoroista ajetaan suoraan valtatietä 8 pitkin, osa taas Lumijoen ja Siikajoenkylän kautta. Uudet vuorot parantavat erityisesti arkipäivien työmatkayhteyksiä, ja lisäksi uusia vuoroja ajetaan myös iltaisin. Kempeleen ja Raahen välille tulee myös myyntiin kausilippu, jonka hinta liikenteen käynnistyessä on 107 €.

Kaikki Kempeleen ja Raahen väliset vuorot pysähtyvät valtatiellä 4 Zeppelinin rampin pysäkeillä. Raaheen ajavat vuorot pysähtyvät Zeppelinin ramppi E -pysäkillä, Raahesta saapuvat vuorot taas tarvittaessa Zeppelinin ramppi P -pysäkillä. Vuorot eivät aja Kempeleen keskustan kautta.

Kesäarkipäivinä Kempeleen ja Raahen välillä kulkee kuusi linja-autovuoroa kumpaankin suuntaan. Kesäkauden alussa käynnistyvät uudet vuorot saapuvat Raaheen klo 7.40, 16.25 ja 19.10, ja vuorot lähtevät Raahesta klo 7.45, 15.40 ja 19.15. Talviarkipäivinä vuoroja kulkee kymmenen kumpaankin suuntaan. Talvikauden alussa käynnistyvät uudet vuorot saapuvat Raaheen klo 8.45, 9.10, 13.10, 19.10 ja 21.10, ja vuorot lähtevät Raahesta klo 9.00, 14.05, 19.15 ja 21.15. Osa talvikauden vuoroista ajetaan vain peruskoulun koulupäivinä. Lauantaisin vuoroja kulkee jatkossakin kaksi kumpaankin suuntaan. Samalla osaan nykyisistä vuoroista tehdään aikataulu- ja reittimuutoksia.

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Kausilipulla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Kempeleen ja Raahen välisissä vuoroissa markkinaehtoisia kaukoliikenteen vuoroja lukuun ottamatta.

Vuorojen aikataulut ja tarkemmat pysähdyspaikat ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Linkkiluettelo:

Matkahuollon aikatauluhaku
www.matkahuolto.fi

Matkahuollon reittiopas
https://reittiopas.matkahuolto.fi/

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus
https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Google Maps
https://maps.google.fi

Asiakaspalautteet:

Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600