Kempeleen vuoden 2023 lapsiystävällisin teko -äänestyksen voittaja on Akatemia Action -kerhot

ke jouluk. 13 15:47:00 2023

Oulu, Kempele ja Liminka etsivät oman kuntansa vuoden lapsiystävällisintä tekoa yhteisellä kampanjalla lokakuussa. Alle 18-vuotiaat lapset saivat äänestää voittajat Lapsen oikeuksien viikolla marraskuun lopulla. Taustalla kampanjassa on UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamalli. Kaikkien kolmen kunnan voittajat palkittiin yhteisessä tilaisuudessa 13. joulukuuta Oulu10:ssä. 

Kempeleen 
voittajaksi äänestettiin Akatemia Action -kerhojen järjestäminen. Kempeleen kokonaisäänimäärä oli 258, joista voittaja sai 93 ääntä (36 %).

Palkinnon tilaisuudessa luovutti Kempeleen kunnan nuorisopalveluiden päällikkö ja LYK-koordinaattori Sanna Tauriainen ja palkinnon vastaanotti Akatemia Actionin puolesta koordinaattori Mika Takalahti.

Perustelut:
Akatemia Action -kerhojen avulla herätetään lasten kiinnostus harrastusten ja liikunnan eri muotojen pariin. Tavoitteena on lisätä kaikkien koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia, mutta erityisesti pyritään tavoittamaan niitä koululaisia, joilla ei vielä harrastusta ole. Toiminta on lapselle maksutonta ja se tapahtuu koulun tiloissa tai sen lähialueilla iltapäivisin koulupäivän päätyttyä. Toiminta sopii kaikille, aiempaa kokemusta harrastustoiminnasta ei tarvita. Harrastustoiminta järjestetään yhteistyössä paikallisten ja lähialueiden seurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa.

Teko on lapsiystävällisin matalan kynnyksen luonteensa vuoksi, ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, sitoutua, ja se on kaikille avoin ja maksuton. Liikunta, leikit ja perheen kesken yhdessä vietetty aika lisäävät lasten ja perheiden hyvinvointia.

Lue lisää Lapsiystävällinen kunta -toimintamallista: www.kempele.fi/lykKaikkien kolmen kunnan palkitut sekä LYK-koordinaattorit.