Hyxo ja Päähöyry rakentavat Zatelliittiin

ke toukok. 25 14:41:00 2022

HyXo- ja Päähöyry- yhtiöillä on toimipisteitä kattavasti koko Suomessa, ja Oulussa sijaitsevissa tiloissa yhtiöt ovat toimineet jo yli 30 vuotta. HyXo- ja Päähöyry-yhtiöihin kuuluvista yrityksistä Pohjois-Suomen toimipisteellä työskentelee henkilöstöä vedenkäsittelyasiantuntijalta HyXo Oy:stä, energia-alan toimijalta Höyrytys Oy:ltä ja mittausteknologian erikoistuneelta MittausGuru Oy:ltä.

- Toimintojemme kasvaessa ja muuntuessa tarvitsimme kipeästi nykyisiä tarpeitamme vastaavia tiloja. Kiinteistöyhtiömme omistuksessa olevat tilat Oulussa eivät mahdollistaneet enää edes muutostöiden avulla toiminnan kasvamista, kertoo HyXo- ja Päähöyry-yhtiöiden konserninjohtaja toimitusjohtaja Harto Viiala.

Yritykset lähtivät kartoittamaan sijainniltaan toimivaa tonttia, johon uusi pohjoisen toimipiste voitaisiin rakentaa. Tarjolla olleiden vaihtoehtojen joukosta Kempele nousi selkeäksi ykköseksi.

- Kempeleen logistinen sijainti E4 moottoritien varrella, 10 minuutin päässä lentoasemalta ja Oulusta tarjosivat meille oikeanlaisen paketin. Kun sopiva tontti löytyi vielä mukavasti rakennusvalmiina, oli valinta selvä. Uusien toimitilojen myötä noin 20 hengen henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan työskentelemään Kempeleeseen, Harto Viiala jatkaa. 

Rakennustyöt alkavat Meltexin naapurissa kesällä ja uudet tilat otetaan käyttöön noin vuoden kuluttua.