Vt 4 Oulu-Kemi: Zatelliitin liikenne kiertotieltä silloille, Oulussa maanrakennus- ja siltatöitä

ti marrask. 28 15:08:00 2017

Tiedote. Julkaistu: 28.11.2017, 13:50
Liikennevirasto

Vt 4:n parannustyöt etenevät aikataulussaan Kempeleessä ja Oulussa. Zatelliitin eritasoliittymässä liikenne ohjataan kiertotieltä uusille silloille tiistain ja keskiviikon (29.11.) välisenä yönä. Oulun kohdalla jatkuvat maanrakennus- ja siltatyöt Kaakkurin ja Pateniemen välillä.

Vt 4:n parantamistyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Yksi mittavan hankekokonaisuuden suurimmista yksittäisistä kohteista on Zatelliitin eritasoliittymä, jonka sillat avataan liikenteelle keskiviikon vastaisena yönä 29.11.2017. Samalla alkukesällä avattu kiertotie poistuu käytöstä.

Työt alueella jatkuvat läpi talven muun muassa uusien alikulkujen, ramppien ja katuyhteyksien rakentamisella. Ne eivät kuitenkaan häiritse uusilla väylillä kulkevaa liikennettä, sillä töitä tehdään enimmäkseen moottoritien sivussa ja siltojen alla. Zatelliitin alueen uudet liikennejärjestelyt valmistuvat syksyllä 2018.

Oulun kohdalla jatkuvat maanrakennus- ja siltatyöt. Kaakkuri-Pateniemi -välillä tehdään muun muassa maanleikkaustöitä, luiskien täyttöä, tien rakennekerroksia, meluvalleja sekä kaapelisiirtoja.

Siltatyöt keskittyvät Lintula-Pateniemi -osuudelle, jossa on viitisentoista eri työkohdetta. Urakkaan kuuluu siltojen leventämistä ja korjaamista, mutta myös muutaman uuden sillan rakentaminen.

“Parannustyöt jatkuvat läpi talven ja se tarkoittaa myös vaihtuvia nopeusrajoituksia. Työt tehdään pääosin moottoritien sivussa, joten niistä ei ole suoraa haittaa liikenteelle. Tarkkuutta silti tarvitaan ja nopeusrajoituksia on syytä noudattaa”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä painottaa.

“Suurempi liikenteellinen muutos osuu ensi vuoden alkuun, kun Oulujoen pohjoispuolisen Hintantien risteyssillan kiertotie otetaan käyttöön”, hän lisää.

Vt 4:n parannushankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta. http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
jukka.pakkila@liikennevirasto.fi

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 155 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.