Sarkkirantaan uusi frisbeegolfrata

ti toukok. 25 13:26:00 2021Sarkkirannan urheilukeskukseen avautuu lähipäivinä uusi frisbeegolfrata, kunhan kunnan hankkimat uudet heittokorit saadaan asennettua paikoilleen. Kuvassa nähtävän radan on suunnitellut Tero Hyvönen Kempeleen Frisbeeseurasta ja rakennustyöt ovat saman seuran aktiivien käsialaa.

Rata on aloittelijoille ja junioreille soveltuva par 3 -puistokenttä. Väylät ovat lyhyitä ja heittopituuden sijaan radalla korostuvat heittotekniikka ja -tarkkuus. Parhaaseen tulokseen päästäneen puttereilla ja midareilla. Sarkkirannan alue tarjoaa mukavasti korkeuseroja ja vaihteluakin. Esimerkiksi väylät 10-12 muodostavat radalle ihan omanlaisensa metsäväylien kokonaisuuden ja usealla väylällä heitetään viistosti rinteeseen nähden, joka tuo oman haasteensa tuloksen tekemiseen. Rata ei varsinaisesti ole esteetön, mutta väylät 1-9 ovat verrattain helppokulkuisia alustaltaan.

Kuten Kalevan urheilu-uutiset viime viikolla kertoivat, frisbeegolf kasvattaa suosiotaan alati, ja jopa yli miljoonan suomalaisen arvioidaan harrastavan lajia jossain määrin. Lakeuden alueella kysyntä frisbeegolfin suorituspaikoille on valtavaa, ja jonotusajat heittämään ovat olleet kohtuuttoman pitkiä. Toivottavasti Sarkkirannan uusi rata vastaa tarpeeseen.

Radan rakennus on hyvä käytännön esimerkki Kempeleen aktiivisesta kolmannesta sektorista ja liikunnan seurakentästä. Kolmannen sektorin yhteistyön ja osallisuuden aktivointi on kirjattu yhdeksi Kempeleen kuntastrategian painopistealueeksi osana kuntalaisten hyvinvoinnin ja aktivoinnin sekä kasvun ja oppimisen tavoitteita. Kempeleen kunta kiittää Kempeleen Frisbeeseuraa hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa kuntalaisille hyviä heittoja!