Oulun Teollisuuskojeistot Oy rakentaa Kempeleeseen

ma huhtik. 30 17:25:00 2018

Oulun Teollisuuskojeistot Oy:n toimitusjohtaja Manu Hietala (kuvassa vasemmalla) ja Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi allekirjoittivat tänään yritystontin vuokrasopimuksen. Teollisuuskojeistot rakentaa Vihikarin tien varteen, aseliike Remeksen naapuriin noin 1000 m² toimitilan yrityksen tuotantoa ja toimistoa varten.

Oulun Teollisuuskojeistot Oy:n historia alkaa vuodesta 1995, kun nykyisen toimitusjohtajan isä Mauno Hietala perusti yrityksen yhtiökumppaneidensa kanssa. Teollisuuskojeistojen, tai tuttavallisemmin Outeko Oy:n päätuotteina ovat alusta saakka olleet sähkö- ja automaatiokeskukset. Keskuksia toimitetaan mm. suurille tehtaille, kaivoksille ja tietyömaille. Yrityksen periaatteena on rakentaa alan parasta laatua asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tämä ajatus onkin nostanut Outekon Pohjois-Suomen suurimmaksi keskusvalmistajaksi. 

  

Nykyinen toimitusjohtaja Manu Hietala tuli mukaan yritykseen vuonna 2015. Vähitellen vastuuta on siirretty nuoremmalle polvelle, ja toimitusjohtajaksi Manu nimettiin viime vuonna. Uusi polvi ja osaava henkilöstö ovat tuoneet yritykseen lisää virtaa ja liikevaihto onkin lähtenyt vauhdikkaaseen kasvuun - viime vuoden tilinpäätös näytti huimaa, 28 prosentin kasvua. Yritys on pystynyt tekemään kasvun kannattavasti, mikä kertoo vahvasta, vuosikymmenten saatossa rakennetusta pohjasta. Viime vuonna Outeko sai myös ensimmäiset isot kaupat Norjaan, ja vientimarkkinat näyttävät tulevaisuudessa lupaavilta. Yritys työllistää tällä hetkellä 21 henkilöä.

Outeko toimii tällä hetkellä Oritkarissa, jossa tilat ovat laajennuksista huolimatta käyneet auttamatta pieniksi. Vihiluodon toimitilan rakennustyöt käynnistyvät heti kesän alussa, ja valmista pitäisi olla talvella 2019. Toimitusjohtaja Hietala pitää uutta sijaintia yritykselle erinomaisena ja kiittelee Kempeleen kuntaa ripeästä ja yrityslähtöisestä palvelusta.