Osallistuvan budjetoinnin voittaneen lasten luontopolun kehittäminen on käynnistynyt

to maalisk. 02 08:55:00 2023

Lasten luontopolun alustava sijainti kartalla

Kempeleen osallistuvan budjetoinnin voittaneen lasten luontopolun kehittäminen Köykkyrin virkistysalueelle on käynnistynyt. Polun kehittämiseen on nimetty työryhmä, jossa on edustajia liikuntapalveluista, teknisistä palveluista, varhaiskasvatuksesta, sivistyspalveluista, sekä kunnan viestinnästä. Työryhmässä on ideoitu mm. lasten osallisuuden eri keinoja, menetelmiä polun kehittämisessä, sisältöjä ja mahdollisuuksia, sekä käyty konkreettisesti Köykkyrin maastossa ja tehty alustavaa suunnitelmaa luontopolun sijainnista.

Varhaiskasvatuksen liikuntavastaavien ja koulujen rehtoreiden kautta on viety viestiä kouluihin, esiopetukseen ja päiväkoteihin lapsille, ja kannustettu heitä osallistumaan mukaan polun suunnitteluun. Kaikki kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan luontopolun suunnitteluun SnowZtorm -talvitapahtumassa 18.3. klo 10-14 sekä Amazing Kempele -tapahtumassa 9.5.2023. Näissä tapahtumissa on oma esittelypiste luontopolun kehittämiselle.

Tavoitteena on saada suunnitelma valmiiksi kevään aikana ja käynnistää polun rakentamistoimenpiteet kesällä. Luontopolun avajaisia on tavoitteena viettää Hyvä Kasvaa Kempeleessä -tapahtuman aikoihin elokuussa 2023.Lisätietoa lasten luontopolun kehittämisestä:

Katja Vähäkuopus
liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori
puh. 0504636493
katja.vahakuopus@kempele.fi

Osallistuvan budjetoinnin taustaa: www.kempele.fi/vaikuta

Lasten luontopolku kartalla (pdf)