Matkailuelämyksenä yötaivas -koulutus yrittäjille 27.11.2019

ti marrask. 12 12:41:00 2019

Koulutus on tarkoitettu matkailualan yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat hyödyntää tähtitaivaan mahdollisuuksia omissa matkailijoille tarjottavissa paketeissaan.

Öinen luonto tarjoaa hyvin eksoottisen ja vaikuttavan kokemuksen suurten kaupunkien asukkaille, osa heistä ei ole kohdannut tällaista koko elinaikanaan. Tätä elämystä voi vielä syventää tarjoamalla asiantuntevan opastuksen. Tähtikuviot ja niihin liittyvät tarut tempaavat helposti mukaansa. Taivaalla utujuovana näkyvä Linnunrata, oma galaksimme, taas antaa maistiaisen kosmisen mittakaavan suuruudesta. Hyvällä tuurilla myös revontulien valoshow voi käväistä tervehtimässä mahdollisesti kaukaakin tullutta matkalaista.

InnoOK tarjoaa yhteistyössä Kempeleen kunnan kanssa mahdollisuuden laajentaa matkailualan osaamista kattamaan yötaivaan ilmiöiden opastuksen. Tähtitaivaan havainnoinnin ja siihen liittyvien seikkojen osalta asiantuntijana ja kouluttajana toimii tähtitieteen dosentti Pertti Rautiainen, jolla on laaja kokemus tähtitieteen kurssien opettamisesta ja yleistajuisten esitelmien pitämisestä.

Koulutuspäivässä opetellaan helpoiten tunnistettavat tähtikuviot ja miten niiden näkyvyys muuttuu vuoden mittaan. Isossa roolissa tähtitaivaan eksotiikkaa ovat myös siihen liittyvät tarut ja tarinat, niin antiikista periytyvät kuin suomalaiskansalliset. Koulutuksessa käytetään hyväksi Stellarium-ohjelmistoa, jonka voi ladata ilmaiseksi myös omalle tietokoneelleen. Unohdeta ei myöskään sitä, mitä taivaalta voi nähdä kiikareilla ja pienillä kaukoputkilla. Jotta yötaivaan elämyksestä saa kaiken irti, on huomioitava myös tiettyjä asioita valaistuksen, vaatetuksen ja turvallisuuden suhteen.

Tutustumisen öiseen taivaaseen voi liittää osaksi muuta matkailuohjelmaa, makkaranpaisto nuotiolla pakkasen paukkuessa ja revontulten mahdollisesti loistaessa jättäisi sekin ikuisen muiston mieleen.

Yrittäjille suunnattu koulutus järjestetään 27.11 klo 9 – 15 osoitteessa Vihikari 10, Kempele.

Ohjelma:

Klo 9- 11 Yötaivas ja tähtikuviot
Klo 11- 12 Lounas (omakustanteinen)
Klo 12-15 Yötaivas ja tähtikuviot, matkailutuotteen rakentaminen ja mahdollisia myyntikanavia

Koulutuspäivän jälkeen joulukuun alussa järjestetään matkailutuotteen pilotointimahdollisuus asiakkaille. Pilotointiin sisältyy linja-auto kuljetus lokaatioon Kempeleessä ja pilottiin kutsutaan myös asiakkaita, joilta kerätään palautetta. Pilotoinnin tarkka ajankohta sovitaan koulutukseen osallistuvien henkilöiden kanssa.

Koulutus vaatii toteutuakseen minimissään 3 hlö osallistumaan.

Koulutuksen hinta 50 € (laskutus).

Ilmoittautumiset 22.11.2019 mennessä:www.kempele.fi /yotaivaskoulutus 

Lisätietoja: Soile Pitkänen, elinkeinokoordinaattori, p. 040 626 7271