Liikkujakysely toimintarajoitteisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden liikunnan ja urheilun harrastamisesta

ma lokak. 02 09:19:00 2023

Kuva: Suomen Paralympiakomitea

Vastaa kyselyyn ja autat kehittämään paikallista liikuntatoimintaa! Keräämme tietoa toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumisesta kyselyllä, joka on avoinna 2.10.–15.11.2023.

Selvitämme kyselyllä toimintarajoitteisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden liikunnan ja urheilun harrastamista. Kysely koskee myös niitä, joiden liikuntakyky on heikentynyt ikääntymisen vuoksi. Vastaamalla autat kehittämään seurojen, yhdistysten ja kuntien soveltavan liikunnan toimintaa.

Kyselylomake on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kyselyyn vastaaminen kestää korkeintaan 15 minuuttia. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan viisi kappaletta 50 euron arvoista S-ryhmän lahjakorttia. Kyselyn lopussa on erillinen linkki, josta pääset arvontalomakkeeseen. Arvontalomakkeelle tallentamiasi vastaajatietoja ei voi yhdistää kyselyyn ja vastaajatiedot hävitetään välittömästi arvonnan jälkeen. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti joulukuun aikana.

Kysely tehdään Liikuntatieteellisen Seuran (LTS) ja Suomen Paralympiakomitean yhteistyönä. Tuloksia käytetään LTS:n ja Paralympiakomitean hankkeissa. Lisäksi tuloksia hyödynnetään kuntien liikuntatoiminnan arvioinnissa, jota LTS tekee opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta.

Kempeleen kunta saa kyselyn tuloksista oman koonnin tiedolla johtamiseen ja liikuntapalveluiden suunnittelun tueksi. Kempeleessä on aloitettu soveltavan liikunnan kehittämissuunnitelman tekeminen syksyllä 2023 ja liikkujakyselyn tuloksia hyödynnetään tässä kehittämistyössä ja tulokset ovat todella tärkeitä paikallisen soveltavan liikunnan tarjonnan ja palveluiden kehittämisessä.

Linkit kyselylomakkeisiin löytyvät www.lts.fi/sopiva/liikkujakysely

Kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella pääkirjastossa Zeppeliinissä ja Virkistysuimala Zimmarissa.