Kuulumisia puistoilta ja yleisiltä alueilta

to kesäk. 01 10:07:00 2023

Metsureiden metsätyöt puukaatojen ja raivauksien osalta jäävät kesätauolle 1.6.–31.7. väliseksi ajaksi. Annamme lintujen pesinnälle rauhaa tauottamalla metsätyöt. Myös risujen ja runkojen ajo metsistä keskeytyy tänä aikana. Poikkeuksena kaadamme mm. myrskytuhopuut tai muuten vaaraa aiheuttavat puut. Jatkamme metsätöitä elokuun alusta alkaen puukaadoilla ja raivauksilla.

Kempeleen kunnan leikkipuistoille on kohdistunut jälleen ilkivaltaa. Sen seurauksena joudumme ostamaan vartiointipalvelua. Pyydämme vanhempia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa ilkivallan seurauksista.

Ilkivallan seurauksena rikkoontunut leikkiväline voi aiheuttaa käyttäjille vaaraa tai jopa vakavan loukkaantumisen. Ilkivallan kohteeksi joutuneita leikkivälineitä ei voida aina korjata, vaan ne joudutaan poistamaan käytöstä. Rikottujen leikkivälineiden korjaus ja vaihtaminen ovat isoja kustannuksia, jotka maksetaan käyttötalouden varoista ja tämä heikentää muuta toimintaa.

Kempeleen kunnan viheralueille jätetään tänäkin kesänä pörriäisille tarkoitettuja alueita, pörriäispeltoja. Alueet ovat rajattuja leikkaamattomia alueita. Pörriäispellot sijoittuvat viheralueille siten, että tonttien ja pyöräteiden reuna-alueet leikataan normaalisti. Alueille leikataan ruohonleikkauskierroksien aikana polkuja, joista voi seurata pörriäisten elämää. Pörriäispellot leikataan 1–2 kertaa kesän aikana. Syksyn leikkaus tehdään viimeistään syyskuun alussa. Pörriäispeltoja löytyy Vihiluodosta, Sarkkirannan urheilukeskuksesta, museon takaa Hovintieltä, Santamäen Kyntömiehentieltä, Koskelasta Pääskyläntien päädystä, Nerolantien ja Kitulankujan väliseltä alueelta, Haapamaalta Pajukujan pyörätien läheisyydestä, sekä Kokkokankaalta Haukkakaarrosta, Kissaojan varrelta. Alueet ovat merkitty infokyltein.

Puistojen työntekijät ovat kylväneet auringonkukkaa ja muita yksivuotisia niittykukkia laikkukylvöksinä Pajulinnuntien ja Vanhatien välisen pyörätein varrelle sekä Pirilän alueelle Hovintien varteen.