Jouluvalot syttyivät tänään Kempeleessä

pe marrask. 17 10:56:00 2023

Tänään perjantaina syttyivät tuttuun tapaan kaikkien iloksi Kempeleen alueelle kunnallistekniikan laittamat jouluvalot tuomaan kaivatun valopilkahduksen pimeään keskitalveen. Tämän vuoden uutuutena ovat Nordic Swing- valot Kempeleentien valaisinpylväissä. Kyseiset valot ovat kuntalaisten äänestämät ja saivat kesällä järjestetyssä äänestyksessä 38 prosentin kannatuksen. Kirkkotien valaisinpylväisiin syttyivät jälleen vuosien varrelta tutut lumihiutaleet.

Kempeleen itäpuolen valot ovat tuttuja jo viime vuodesta: Lehmikentäntien kiertoliittymässä on kaksi LED-valoporoa vetämässä valaistua kirkkorekeä ja Linnakankaan kieroliittymässä Eero Aarnion suunnittelemat Paloma-valolinnut.

Valaistuja joulukuusia löytyy tänä vuonna museolta, torilta, Kokkokankaan Ruukinpihalta sekä Ylikylän päiväkodin leikkipihan läheisyydestä. Perinteiset jouluvalot ovat syttyneet myös kirkon kiertoliittymän luonnonkuuseen, johon on asennettu 80 metriä led-valonauhaa.

Ketolanperäntien ison männyn valaistus on uusittu ja männyn alle on asennettu jouluvalaistuksen tilalta kohdevalaisin valaisemaan jykevää runkoa ja runsasta oksistoa. Mänty on arvokas maamerkki, joka on merkitty luonnon muistomerkillä.

Asennusapua korkealle asennettaviin valoihin saimme jälleen sähköurakoitsijalta, sillä korkean kirkonliittymän luonnonkuusen- ja Kempeleentien valojen asentamiseen tarvitaan avuksi nostoauto.

Jouluvalot sammutetaan viikolla 4.