Johtoryhmän blogi: tekninen johtaja - Kevään uurastuksia!

pe heinäk. 01 10:48:00 2022

Teknisissä palveluissa on ollut vilkas kevät. Kehittyvässä ja kasvavassa kunnassa tapahtuu joka puolella jotain ja jokaisessa yksikössä riittää vilskettä ja vipinää. On matoa ja palveluverkkoselvitystä, kaavoja, katu- ja puistosuunnitteluja, infra- ja rakennushankkeita, ja niin edelleen. Työnteossa on hyvä ja innostava meininki, vaikka välillä moninaiset tarpeet haastavat ajankäyttöä. Ansaittu kesäloma tulee varmasti kaikille tarpeeseen. Haetaan lomalta uutta virtaa ja palataan jälleen syksyllä intoa täynnä uusien mielenkiintoisten työkuvioiden pariin. Katsotaan sitä ennen vielä hiukan mitä Kirkonkylätalo-projektille kuuluu.

Kirkonkylätalo

Kirkonkylätalo on erittäin mielenkiintoinen ja iso projekti, jonka ympärillä on ollut mukava tehdä töitä useiden eri ammattialojen huippuosaajien kanssa. Kirkonkylätalo on Kempeleen kunnan historian suurin yksittäinen rakennushanke, joka isona ja merkittävänä hankkeena on vienyt myös paljon resursseja.

Kirkonkylätaloon tulee tilat 960 perusopetuksen oppilaalle (vuosiluokat 1-9), päiväkoti 220-240 lapselle (12 ryhmää), keskuskeittiö, johon keskitetään kunnan koko ruoanvalmistus, sekä kunnan päätearkisto ja Kirkonkylän alueen nuorisotilat. Piha-alueesta muodostuu monipuolinen lähiliikunta-alue ja rakennuksen pohjoispuolelle tulee korkeatasoinen hiekkatekonurmikenttä, jossa on huomioitu laajasti erilaiset käyttötarpeet. Valmistuttuaan Kirkonkylätalossa työskentelee noin 180 aikuista. Talon toiminta rakentuu yhtenäisen toimintakulttuurin ja jaetun johtajuuden periaatteille.

Kirkonkylätalon kilpailuttamiseen ja hankekehitysvaiheeseen on panostettu, ja niin tilaaja kuin tulevat käyttäjät ovat käyttäneet riittävästi aikaa, että kokonaisuudesta tulee käyttötarkoitukseensa nähden paras versio.

Rakentaminen vauhdissa

Kaksi nostokurkea on halkonut taivasta Kirkonkylätalon työmaalla alkuvuodesta asti. Rakennukseen tulee 3 maanpäällistä kerrosta ja 4. kerroksessa on IV-konehuone. Rakennus on teräsbetonipalkkirunkoinen. Julkisivut ovat pääosin muurattua tiiltä ja osittain levyverhousta, jossa levynä on pinnoitettu kuitusementtilevy, ja vesikattona on bitumihuopa. Rakennus liitetään kaukolämpöön ja katolle asennetaan aurinkopaneeleja.

Työmaan perustaminen aloitettiin alkuvuodesta 2022 ja varsinaiset rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa. Koulu valmistuu marraskuussa 2023 ja käyttäjät pääsevät tiloihin tammikuussa 2024. Työmaalla on hyvä vauhti päällä eikä materiaalien saatavuudessa ole ollut ongelmia, sillä saimme onneksemme tehtyä kriittisimpiä tilauksia ennen kuin maailman tilanne paheni yllättäen.

Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 45 ammattilaista ja loppuvuodesta työmaan edetessä ammattilaisten määrä tuplaantuu. Rakennuksen osalta maatyöt, perustukset ja sisäpuoliset täytöt ovat valmiina ja runko nousee kovaa vauhtia. Ensimmäiseksi aloitetulla lohkolla aloitellaan jo vesikattotöitä. Kaikkiaan projekti on edennyt hyvässä yhteistyössä ja aikataulussa.

Mukavaa ja rentouttavaa kesää kaikille!

Tuomo Perälä
Tekninen johtaja