Jaossa koirankakkaroskis-tarra pientalojen ulkoroska-astiaan

ti huhtik. 17 07:54:00 2018

Koirankakkaroskis on pientalon ulkoroskis, johon roskiksen omistaja on ohikulkeville koiranulkoiluttajille merkannut tarralla luvan pudottaa koirankakkapussin. Kempeleen kunta on painattanut kuntalaisten käyttöön 250 koirankakkaroskis -tarraa. Näitä tarroja saa noutaa ilmaiseksi Kunnantalon neuvonnasta Asemantie 1 ja Kirjastosta kauppakeskus Zeppelin.

Koirankakkaroskis.fi on kahden yksityishenkilön perustama kansalaisliike, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koirankakkoja. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa siististi pussitetun jätöksen.

Kampanjan käynnistivät nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi. Kampanjan tarkoituksena on paitsi siistiä aluetta ja helpottaa ulkoilutuslenkkejä, myös muistuttaa koiranomistajia siitä, että vastuullinen koiranomistaja myös kerää kakat. Myös koirattomat ihmiset voivat vaikuttaa siihen, että kakkoja jää yhä vähemmän kävelyreittien varrelle. Oman roskiksen merkitseminen Koirankakkaroskikseksi puhdistaa asuinalueen haisu- ja sotkutilannetta yleisöosastokirjoituksia paremmin. Tavoitteena on kansalaisvaikuttaminen.

Tarrojen käytöstä

  • Tarraa ei saa muuttaa eikä myydä.
  • Tarrat on tarkoitettu pientalojen omassa omistuksessa oleviin roskiksiin eikä niitä voi liimata taloyhtiöiden roskiksiin ilman hallituksen suostumusta.
  • http://www.koirankakkaroskis.fi/ sivuilla voi halutessaan lisätä oman roskiksensa kakkakartalle. Sen avulla koiranulkoilutusreitin voi suunnitella sen mukaan, missä roskiksia on.  Sivustolta saa myös lisätietoa aiheesta.