Harrastamisen Kempeleen mallissa näkyy lasten ja nuorten ääni

to tammik. 14 14:00:00 2021

Kempeleen kunta hyväksyttiin joulun alla yhdeksi pilotointikunnaksi Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) myöntämään Harrastamisen Suomen malli -hankkeeseen. Kyse on valtakunnallisesta, pääosin valtion rahoittamasta hankkeesta, joka toteutetaan keväällä 2021.

Hankkeen tavoitteena on lisätä koululaisten hyvinvointia, ehkäistä syrjäytymistä ja harrastusten ulkopuolelle jäämistä. Hankkeessa pyritään tarjoamaan jokaiselle peruskoululaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Erityisesti tavoitellaan niitä koululaisia, joilla harrastusta ei vielä ole.

Kempeleessä hanke toteutetaan Akatemia Action -nimisenä, yhteistyössä alueen eri seurojen ja järjestöjen kanssa. Harrastustoiminta on suunniteltu lapsia ja nuoria kuulemalla hyödyntäen OKM:n koululaiskyselyä, johon vastasi noin 60 % Kempeleen koululaisista. Toiminta on suunniteltu mahdollisimman monipuoliseksi, joten mukana on muun muassa kädentaitoja, luontokasvatusta, kulttuuria ja liikuntaa. Akatemia Actionin lukujärjestys suunnitellaan koulukohtaisesti ja harrastukset tuodaan jokaiselle Kempeleen viidelle koululle tai sen lähiympäristöön.

Akatemia Actionin toiminta alkaa tammikuun aikana ja ilmoittautumiset ryhmiin avataan lähipäivinä.