Kesätyöllistäminen

NUORTEN KESÄTYÖLLISTÄMINEN V. 2017 KEMPELEESSÄ

Nuori voi valita vain yhden vaihtoehdon. Jos hakee kesätyösetelin, ei voi ottaa vastaan kunnan kesätyöpaikkaa tai kesäyrittäjärahaa.

Kesätyöseteli

Kempeleen kunta myöntää kesätyösetelin jokaiselle v. 2000 syntyneelle (17 -vuotta vuonna 2017 täyttävälle) kempeleläiselle nuorelle. Erillistä hakemusta ei tarvita. Kesätyöseteli on henkilökohtainen. Jos nuori hakee kesätyösetelin, hän ei voi ottaa vastaan kunnan kesätyöpaikkaa tai kesäyrittäjärahaa.

Kesätyösetelillä nuori voi hakea kesätöitä yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä tai säätiöistä. Kesätyösetelillä Kempeleen kunta maksaa enintään 280 euroa työnantajalle, joka on palkannut kesätyösetelin saaneen kempeleläisen nuoren 1.5. – 31.8.2017 välisenä aikana vähintään 60 tunniksi, joko 30 h/viikko tai 60 tunniksi kauden aikana. Työantajan ei tarvitse olla kempeleläinen ja työpaikka voi olla muuallakin kuin Kempeleessä. Työnantajalla on oltava voimassa oleva y-tunnus. Kesätyösetelillä ei voi hakea kunnan/kaupungin tai valtion yksiköihin kesätyöhön, eikä työnantajana voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Nuoren on haettava kesätyöseteli henkilökohtaisesti ja noudettaessa todistettava henkilöllisyytensä. Nuori voi sopia setelin hakemisesta soittamalla työnsuunnittelijalle (p. 050 4636 398). V. 2000 syntyneiden on haettava kesätyösetelit 12.4.2017 mennessä.

Mikäli kesätyöseteleitä jää hakematta, jaetaan loput setelit myös vuosina 1999 ja 2001 syntyneille eli 16 ja 18 -vuotta vuonna 2017 täyttäville kempeleläisille. Kesätyöseteleitä jaetaan tällöin kunnantalon aulassa torstaina 20.4.2017 klo 18 eteenpäin niin kauan kuin niitä riittää. Kesätyöseteli on haettava henkilökohtaisesti ja nuoren on kesätyöseteliä noudettaessa todistettava henkilöllisyytensä. Mikäli seteleitä vielä tämän jälkeen jää, niitä voi kysyä työnsuunnittelijalta.

Ilmoitamme tällä sivustolla seteleiden jaon tilanteesta sekä mahdollisista meille ilmoitetuista kesäsetelityöpaikoista. Lisätietoja kesätyösetelistä antaa vs. työnsuunnittelija Saara Posti, p. 050 463 6398, saara.posti(at)kempele.fi. Pyydämme myös työnantajia, jotka haluavat kesäsetelityöpaikkansa esille tälle sivustolle olemaan yhteydessä työnantajaan.

KESÄSETELITÖITÄ TARJOLLA:

  • Hovilan palveluyhdistys RY
  • Kempeleen Kiri

Kesätyöt

Kempeleen kunnan kesätöihin haku päättyi 15.3.2017. Hakemuksia saapui 107 kappaletta.

Kesätyöpaikkojen valinta suoritetaan arpomalla. Arpominen tapahtuu niiden kesken, jotka täyttävät asetut ehdot ja ovat jättäneet hakemuksen määräaikaan mennessä. Arvonnassa etusija on nuorilla, jotka eivät ole olleet Kempeleen kunnan kesätyöpaikassa vuosina 2015 tai 2016.

Jos nuori on hakenut kesätyösetelin, hän ei voi ottaa vastaan kesätyöpaikkaa tai kesäyrittäjärahaa. Kesätyöpaikkojen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille kirjeitse mahdollisimman nopeasti hakuajan jälkeen, jotta ei valituksi tulleet 17-vuotiaat ehtivät hakea kesätyösetelin ennen 12.4.2017

Lisätietoja antaa vs. työnsuunnittelija Saara Posti, p. 050 463 6398, saara.posti(at)kempele.fi.

Kesäyrittäjyys

Kesäyrittäjät osallistuvat 4 H –yhdistyksen järjestämälle yrittäjäkurssille. Kurssilla mm. tehdään liiketoimintasuunnitelma ja käydään läpi yrittäjyyteen liittyviä asioita. Kurssin käyneelle, liiketoimintasuunnitelman ja 4H-yrityksen perustamisilmoituksen tehneelle nuorelle Kempeleen kunta maksaa alkurahoitukseksi 140 € ja kesän loputtua 140 €, kun toimintakertomus / raportti kesäyrityksestä (myynti vähintään 50 €) toimitetaan työnsuunnittelijalle. HUOM! Kesäyrittäjärahaa ei makseta, mikäli nuori on saanut kesäyrittäjärahaa v. 2015 tai 2016 tai tänä vuonna hakenut kesätyösetelin tai ottanut vastaan kunnan kesätyöpaikan.

Vuonna 2017 14 kesäyrittäjälle myönnettiin kesäyrittäjäraha.

Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

Tutustu 4 H-yrittäjyyteen ja koulutukseen osoitteessa http://www.4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/. Lisätietoja myös Kempeleen 4 H –yhdistys p. 040 513 0137, kempele(at)4h.fi.

Lisätietoja kunnan maksamasta kesäyrittäjyysrahasta vs. työnsuunnittelija Saara Posti, p. 050 4636 398, saara.posti(at)kempele.fi.