Laulutarinoita ja Tarinalauluja - esiintymässä mm. Arja Koriseva ja Eija Hinkkala

Tapahtuma alkaa 10.02.2023 klo 18:00

Tapahtuma päättyy 10.02.2023 klo 19:30

Tapahtumapaikka Pirilä-sali, Piriläntie 145, 90440 Kempele

Takaisin tapahtumiin

Laulutarinoita ja Tarinalauluja -konsertti Kempeleen Pirilä-salissa pe 10.2.2023 klo 18.00!

Liput ennakkoon 20 euroa, ovelta 25 euroa. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto ja Tiketti.

Lämminhenkinen, akustinen konsertti, jossa Eija Hinkkalan sanoittamia lauluja esittävät Arja Koriseva, Markus Salo, Tiina Pitkänen ja Masi Luoma. Hinkkala kertoo laulujen syntyyn ja myöhempiin vaiheisiin liittyviä yllätyksellisiä tositarinoita. Koskettavia ja hauskoja. Kuulijat ovat kertoneet, että tarinat avaavat lauluille aivan uudenlaisia merkityksiä. Samalla kurkistetaan vähän myös sanoittajan arkeen.

Laulujen alkuperä on laulelmaa, iskelmää, pop-iskelmää ja tangoa, mutta tässä konsertissa ne toteutetaan akustisesti, turhasta riisutusti ja laulelmallisesti. Tekstit ja tarinat ovat pääosassa.

Muutama konsertissa kuultava sanoitus on tehty yhteistyössä Arja Korisevan kanssa, mm. tämän vuoden Tangon Sävellys ja Sanoituskilpailun voittaja, Etten kuollut turhaan sekä Korisevan viimeisin julkaisu Puhun pienillä kirjaimilla, joka on saanut paljon radiosoittoa.

Palautteita konsertista

”Niin pakahduttavan hieno ilta, että kuvaaminenkin unohtui.”
”Kiitos upeasta ja todella ainutlaatuisesta konsertista.”
”Oli huipputaitoa ja sanomaa, jota elämässä tarvitaan. Mahtava tunnelma.”
”Kiitos ihanasta konsertista, todella hieno konsepti. Itkin valtoimenaan.”

Eija Hinkkala on sanoittanut lauluja mm. Suvi Teräsniskalle, Irinalle, Yölle, Jari Sillanpäälle, Elonkerjuulle, Arja Korisevalle, Antti Ketoselle, Katri Helenalle, Yölinnulle, Pate Mustajärvelle ja lukuisille muille artisteille. Hän on ollut sanoittajana vuosien 2013, 2021 ja 2022 Tangon Sävellys- ja Sanoituskilpailun voittotangoissa ja 2011 Syksyn Sävel -kilpailun voittokappaleessa. Hinkkala sai 2022 Kullervo Linna -palkinnon.

Arja Koriseva
Rakastettu viihdetaiteilija ja estradien kuningatar jo 30 vuotta. Arja kruunattiin tangokuningattareksi 1989 ja on sen jälkeen tehnyt henkeäsalpaavan monipuolisen uran musiikin, viihteen, musikaalien, tv:n ja elokuvankin parissa. Uutta Arjan loistokkaalla uralla on osallistuminen omien kappaleiden sanoitusten tekemiseen. Konsertissa kuullaan juuri näitä yhteistyössä syntyneitä uusia lauluja. Arja on saanut monia tunnustuksia, joista mainittakoon 2004 Kullervo Linna -palkinto sekä 2021 Iskelmä-Finlandia.

Oululainen Tiina Pitkänen on kokenut esiintyjä, jolle tuttuja estradeja ovat tanssilavat, kirkot, TV ja kaikki niiden väliltä. Tiina on tangofinalisti vuodelta 2015 sekä Iskelmäparatiisi-kisan voittaja 2017. Hänen levyttämänsä laulut ovat keränneet vuosien varrella monia listasijoituksia sekä paljon radiosoittoa. Viimeisin julkaisu Toisillemme parasta soi ahkerasti Aito Iskelmä -kanavan kestosoitossa. Tammikuussa 2023 on tulossa seuraava julkaisu.

Markus Salo on laulaja, lauluntekijä ja muusikko. Hänen riipaisevat tulkintansa tulivat tutuiksi kevään 2019 TVOF -kilpailussa, josta hän korjasi itselleen ylivoimaisen voiton. Hän oli Olli Lindholmin suojatti ja onkin esiintynyt YÖ-yhtyeen solistina mm. Ollin muistokonserteissa. Markuksen kaikki neljä sinkkujulkaisua ovat saaneet kiitettävästi radiosoittoa. Tulossa on uutta musiikkia.

Masi Luoma on pitkänlinjan ammattimuusikko, säveltäjä ja tuottaja. Hän on kiertänyt Suomea ristiin rastiin mm. Mikko Alatalon, Antero Mertarannan ja Seppo Tammilehdon kanssa.