Sisältö

Nuorisopalvelut


Mitä on Kempeleen kunnan nuorisotyö?

Nuorisotyö Kempeleessä on tavoitteellista peruspalvelua. Nuorisotyö keskittyy tarjoamaan monipuolista, ennaltaehkäisevää, lasta sekä nuorta henkilökohtaisesti huomioivaa työtä.

Lasten- ja nuortentilatyö
Tietotorin lasten- ja nuortentilalla sekä Akatemian lasten- ja nuortentilalla on avointa toimintaa 3.-6.-luokkalaisille lapsille iltapäivisin ja nuorille iltaisin.

Etsivä nuorisotyö
Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15-28-vuotiaille kempeleläisille nuorille. Etsivät nuorisotyöntekijät ohjaavat nuoria yksilölähtöisesti heille sopiviin palveluihin ja ovat nuoren tukena.

Nuorten työpajatoiminta
Zuumi-paja on kempeleläisille 18-28-vuotiaille nuorille tarkoitettu matalan kynnyksen starttipaja.

Yksilö- ja pienryhmätyö
Nuorisotyöntekijät tekevät yksilö- ja pienryhmätyöskentelyä yhteistyössä koulujen sekä sosiaali- ja mielenterveystoimen kanssa mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan.

Koulunuorisotyö
Nuorisotyöntekijät järjestävät kouluilla mm. koulupäivystystä, parkkeja, kahviloita, pienryhmiä, teema- ja valistustuokioita, ryhmäytyksiä, liikennekasvatusta, päihdevalistusta ja tapahtumia. Nuorisotyö toimii myös koulun kanssa yhteistyössä JOPO-luokkien toiminnassa ja ehkäisevässä päihdetyössä.

Tapahtumatoiminta
Nuorisopalvelut järjestävät ympäri vuoden mahdollisimman monipuolisesti pienempiä tapahtumia yksin ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumavuosi huipentuu elokuun lopussa vietettävään Kempeleen Taiteiden Yöhön. Seuraa tulevia tapahtumia täältä.

Retki- ja leiritoiminta
Nuorisopalvelut järjestävät erilaisia retkiä, yleensä koulujen loma-aikoina seutukunnallisena yhteistyönä. Leiritoimintaa on tarjolla lapsille ja varhaisnuorille sekä Nuotta-leiri nuorille aikuisille.

Osallisuustoiminta
Nuorisopalveluiden lähtökohta on, että nuoret pääsevät itse vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin. Vaikuttamisen väyliä ovat esimerkiksi Pikkuparlamentti ja Nuorten foorumi. Lukiolaisten on mahdollista valita opintoihinsa vapaaehtoistyön kurssi, jossa he pääsevät työskentelemään vapaaehtoisina heitä itseään kiinnostavissa kunnan toiminnoissa, kuten esimerkiksi nuorisopalveluissa. Lue lisää osallisuustoiminnasta täältä.

Nettinuorisotyö
Eri sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook ja Instagram ovat nuorisotyöntekijöiden työvälineitä, joita hyödynnetään tiedotukseen, vuorovaikutukseen ja kasvatukseen.

Jalkautuva nuorisotyö
Nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös kentälle mm. Zeppeliiniin ja muihin paikkoihin, joissa nuoret kokoontuvat.

Liikennepuisto
Liikennepuisto on avoinna kesäarkipäivisin 3.-luokkalaisille ja sitä nuoremmille lapsille. Liikennepuisto työllistää myös nuoria kesätöihin.

Nuorten seksuaalineuvonta
Seksuaalineuvonnassa keskustellaan nuoren kanssa seksuaalisuuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista. Tapaamisia neuvojan kanssa yleensä 2-6 kertaa, tarpeesta riippuen.

Näppihaukka-toiminta

Näppihaukka-toimintamallilla puutututaan alle 15-vuotiaiden ensimmäiseen ilmi tulleeseen omaisuusrikokseen.

Moniammatillinen yhteistyö
Nuorisopalvelut tekevät yhteistyötä kunnan ja seutukunnan muiden toimijoiden sekä kolmannen sektorin kanssa.

 

Kempeleen kunnan nuorisopalvelut facebook

Nuorisopalveluiden arvot:

Asiakaslähtöisyys
Vapaaehtoisuus
Luottamuksellisuus
Osallisuus
Samanarvoisuus

Yhteystiedot

Nuorisopalveluiden yhteystiedot

Nuorisopalveluiden päällikkö
Sanna Tauriainen
p. 050 3078 981
sanna.tauriainen(at)kempele.fi

Postiosoite:
Asemantie 1, PL12, 90441 Kempele

Käyntiosoite:
Kempele Akatemia
Honkasentie 15, 90450 Kempele