Sisältö

Art Linnakallio goes Baana

Vuonna 2019 Art Linnakallio toteutetaan Kempelettä halkovan kevyenliikenteen väylän, Baanan, varrella. 

Kempeleen kunta järjesti elokuussa 2017 kansainvälisen kuvanveistosymposiumin Art Linnakallion Linnakallion louhosalueella, joka on tulevaisuuden Zeniitin matkailu- ja virkistysalue. Art Linnakallio aloitti Kempeleessä kansainvälisten taidesymposiumien sarjan. Kuvanveistosymposiumissa neljä kuvanveistäjää eri puolilta maailmaa toteuttivat alueelle veistoksia.

Art Linnakallio goes Baana 2019 - teemalla haetaan taiteilijoita portfoliohaulla suunnittelemaan ja tekemään paikkasidonnaisia teoksia Kempeleen kunnan kahdeksan alikulkusillan yhteyteen. Alikulkusillat sijaitsevat Kempeleen vilkkaimman pyöräily- ja kävelyreitti Baanan varrella.

Taiteilijahaku on parhaillaan avoinna - tutustu tarkemmin:

->  Hakulomake artCurator - hakujärjestelmässä

         

Art Linnakallio 2017 -symposium


Kempeleen kunta järjesti elokuussa 2017 kansainvälisen kuvanveistosymposiumin Art Linnakallion Linnakallion louhosalueella, joka on tulevaisuuden Zeniitin matkailu- ja virkistysalue. Louhostoiminnan päättymisen jälkeen kirkas pohjavesi nousee louhokseen.

Art Linnakallio oli osa Kempele 150 v.-juhlavuoden ohjelmaa ja aloitti Kempeleessä kansainvälisten taidesymposiumien sarjan. Kuvanveistosymposiumissa neljä kuvanveistäjää eri puolilta maailmaa toteuttivat alueelle veistoksia. Veistokset sijoittuvat pääosin tulevan vedenpinnan alle, tulevina vuosina veistokset sijoitetaan pääosin kallion päälle. Näin saadaan aikaan upea ja pysyvä ympäristötaideteos, joka on kansanvälisesti harvinainen ja ainutlaatuinen kulttuurikohde.

Zeniitin alue sijaitsee Valtatien 4 varrella aivan Oulun rajan tuntumassa. Alueen visiona v. 2025 on olla Suomen ainutlaatuisin seikkailu- ja vapaa-ajan keskus, joka tarjoaa riemua, elämyksiä, viihdettä ja aktiviteetteja kaikenikäisille.

-----------------------------------------------

In August 2017, Kempele municipality hosted an international sculpture symposium in the ​​Linnakallio ​​quarry area, which will become a future tourism and recreation area called Zeniitti. After the quarry operation in the area has ended, clear groundwater will spring into the quarry.

Art Linnakallio was a part of Kempele's 150th anniversary program and launched a series of international art symposiums in Kempele. In the symposium, four sculptors from around the world crafted sculptures in the area. Sculptures were placed mostly beneath the future waterline while sculptures crafted in the future will be placed mostly on the cliff. This creates a magnificent and permanent environmental work of art, which will be an internationally rare and unique cultural object.

The Zeniitti area is located along highway 4 just off the Oulu border. Vision of the area is to be in year 2025 Finland's most unique adventure and leisure center, offering fun, entertainment and activities for people of all ages.

Taiteilijat /Artists


Alfio Bonanno

s./b. 1947
Tanska, Denmark
Tanskassa asuva, Sisiliassa v. 1947 syntynyt Alfio Bonanno on yksi ympäristötaiteen pioneereja maailmassa. Hän on toteuttanut paikkasidonnaisia teoksiaan 1970-luvulta asti eri puolilla maailmaa. Hänen teoksilleen on tyypillistä, että ne ottavat ideansa ympäröivästä tilasta hyödyntäen myös paikallista historiaa ja tarinoita. Olennaista hänen töissään on ollut myös ympäröivän yhteisön osallistaminen teoksen toteutukseen.

Alfio Bonanno CV


Latika Katt

s./b. 1948
Intia, India
Latika Katt on yksi Intian eturivin kuvanveistäjiä. Hän on laajan kansainvälisen uransa aikana osallistunut lukuisiin näyttelyihin ja symposiumeihin eri puolilla maailmaa. Ehkä merkittävin Latika Katt'in saama kansainvälinen tunnustus on 4th Beijing International Art Biennale'n pääpalkinto vuonna 2010. Hänen pääasialliset teosmateriaalinsa ovat kivi, pronssi ja keramiikka.

Latika Katt CV


Sakari Matinlauri

s./b. 1957
Suomi, Finland
Eturivin pohjoissuomalaisiin kuvanveistäjiin lukeutuva Sakari Matinlauri on uransa aikana työstänyt niin puuta, kiveä kuin metallia. Matinlauri omien sanojen mukaan: "Teosteni taustana on useimmiten filosofinen pohdintani yleismaailmallisista ilmiöistä ja asioista, maustan niitä kulttuurisilla tarinoilla." Hän on kotoisin Limingasta ja asuu Oulussa.

Sakari Matinlauri CV


Knut Wold

s./b. 1953
Norja,Norge
Norjalainen Knut Wold tunnetaan suurista arkkitehtoonisista kivi- ja puuveistoksistaan. Teokset sijoittuvat yleensä avoimeen tilaan. Knut Wold työskentelee paljon kivilouhoksilla, joten Linnakallio tulee olemaan hänelle toivottavasti kotoisa ja mieluinen työskentely-ympäristö. Oman taiteen tekemisensä ohella Knut Wold on myös kuratoinut lukuisia näyttelyitä Norjassa ja ulkomailla.

Knut Wold CV

Contacts

kirjasto- ja kulttuurijohtaja/library and culture director 

ms. Anne Toppari
p. +358 50 463 6457
anne.toppari(at)kempele.fi

Katalogi / Catalogue 2017