Jääkenttien ja latujen tilanne Kempeleessä 21.3.2023

ti maalisk. 21 10:06:00 2023

Ylikylän kaukalon auringon sulattama reunus

Luistelukausi alkaa päättyä. Luistelukenttien jäät alkavat auringonpaisteesta pehmentyä ja syöpyä niin, ettei kaikilla kentillä voi enää turvallisesti luistella. Pienet yöpakkaset eivät tuo enää parannusta niihin. Maaliskuun lopun auringonpaiste alkaa perinteisesti päiväsaikaan lämmittää kenttienpohjia myös jään läpi ja siten se jouduttaa kenttien jääpinnan sulamista myös altapäin. Mitä ohuempi jää, sitä nopeammin se sulaa. Kenttien kunnossapito päättyy tämän viikon aikana ja osilta pienkenttiä se on jo päättynyt rikkoutuneen jään vuoksi.

Luistelukenttien osalta siirrytään myös kesäaikaan siirtämällä maalit ja luisteluvarusteet pois. Lähipäivinä aloitetaan kentillä lumien ja reunavallien siirtäminen pois, sekä aloitetaan kaukaloiden purkutyöt. Näin valmistaudutaan alkavan kevään toimintaan.

Hiihtoladuilla on vielä hyvin lunta ja siellä jatkuu latujen normaali kunnossapito toistaiseksi, vaikka laduillakin lauhat plussakelit tuovat omia haasteita eteensä. Joihinkin kohtiin voi kertyä vettä ja sohjoa, joka ei tamppaannu latukoneen alla. Latujen tamppausta ja ajamista vältetään muutoinkin suojakelin aikana. Tällä pyritään vähentämään jäisten latujen syntymistä.

Iloista kevättä!
t. liikunta-alueiden kunnossapito