Lunta ja loskaa tulvillaan

ma helmik. 26 12:38:00 2024

Tänä talvena olemme saaneet nauttia oikeasta runsaslumisesta talvesta ja lumileikeistä!

Kunnallistekniikan puistojen työntekijöiden työnkuvaan kuuluu talvikunnossapito kaikkiaan n. 25 leikkipuistossa. Puistokäytävien liittymät hoidetaan koneellisesti ja lisäksi leikkivälineitä puhdistetaan mahdollisuuksien mukaan lumesta. Kunnossapidostamme huolimatta tasot ja portaat voivat olla liukkaita ja turva-alustat kovia. Pyydämmekin vanhempia huomioimaan tämän pienten puistokäyttäjien kanssa. Runsas lumimäärä on tuonut haasteita leikkipuistojen ja penkkien talvikunnossapitoon. Lumitilat alkavat loppua ja lumivallit kasvavat suuriksi.

Pyöräteiden varsille asennettujen senioripenkkien edustat pidetään puhtaina ja hiekoitetaan tarvittaessa, jotta talvellakin voisi pitää pienen levähdystauon. Penkkejä on keskustan alueella, Baanan varrella ja Honkasessa sekä Linnakankaalla, yhteensä n. 25 kpl.

Avoimilla puistoalueilla lumi on peittänyt alleen kulkuväylät ja leikkivälineet. Tähkälän alueen uusi leikkipuiston on peittynyt lumeen, ja aktiivinen talvikunnossapito on siellä tauolla hetken aikaa. Alueen kulkuväylät ovat peittyneet siten, että emme tiedän niiden tarkkaa sijaintia ja auraus voi ajautua esim. ojien päälle, josta aiheutuu käyttäjille vaaraa. Auraus Tähkälän leikkipuiston väylillä tehdään heti, kun lumen pinta laskeutuu ja auraus on turvallista. Alueen rakentuminen on vielä kesken ja ympäriltä puuttuu suojaava puusto ja rakennukset. Siksi lumisateiden ja kovien tuulien vaikutuksesta alueella on runsaasti lunta.

Lauhan sään vuoksi leikkipuistoihin on kertynyt sulamisvesiä. Tämä on hyvä huomioida eteenkin pienten lasten kanssa. Kuitenkin lähes kaikissa talvikunnossapidettävissä leikkipuistoissa kunnossapito onnistuu ja ne ovat hyvässä ja leikittävässä kunnossa

Aurinkoista kevättalvea ja ilon talviliikuntaan kaikille!