Kansainvälisyysviikot 2017

                 

Lukuvuonna 2017-2018 Kempeleen lukion kansainvälisyysviikon teemana oli Suomi maailmalla, maailma Suomessa. Nykyinen kansainvälisyysviikko on jatkumoa perinteelle, joka alkoi Kempeleen lukiossa jo vuonna 2003. Vuosien varrella teemoja ovat olleet mm. lapsityövoima, vesi, naisen asema, jalkapallo, raha sekä hyvinvointi.

Suomi maailmalla, maailma Suomessa -teema alkoi muotoutua Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden myötä. Juhlavuosi pysäyttää miettimään, millainen maa Suomi oikeastaan on. Lisäksi tänä vuonna Kempeleen kunta täyttää 150 vuotta, joten ohjelmaa on pitkin vuotta niin valtion kuin kunnankin tasolla. Näiden juhlavuosien kunniaksi halusimme toteuttaa teemaa, jossa voidaan katsoa menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaan. Suomi 100 -juhlavuoden teema on Yhdessä, jonka innoittamina halusimme kansainvälisyysviikon teeman kaksisuuntaisena: Suomi maailmalla, maailma Suomessa.

Suomi maailmalla. Kuinka Suomi ja suomalaisuus näkyvät maailmalla? Keitä suomalaisia maailmalla tunnetaan? Mistä Suomi tiedetään? Mikä vetää suomalaisia maailmalle? Mitkä ovat Suomen vahvuudet? Mistä Suomi voi olla ylpeä? Mitä haluaisit Suomesta vietävän maailmalle?

Maailma Suomessa. Miten muu maailma vaikuttaa ja on vaikuttanut Suomeen? Kuinka maailma näkyy ja kuuluu Suomessa? Miksi Suomeen tullaan maailmalta? Millaista on elää Suomessa? Mistä suomalainen kulttuuri koostuu?

Kansainvälisyysviikolla näitä ja muita teemaan liittyviä kysymyksiä lähestyttiin eri näkökulmista ja lukiollemme saapui vieraiksi niin ulkomailla asuneita suomalaisia kuin Suomeen maailmalta tulleita ihmisiä. Heistä kullakin oli oma tarinansa kerrottavanaan.

Kansainvälisyysviikon hyväntekeväisyyskohde valittiin opiskelijaäänestyksellä syyslukukauden aikana. Avustusrahaa kerättiin mm. perinteisellä pullokeräyksellä ja opiskelijakunnan järjestämillä kahviloilla.

Lukuvuoden varsinainen kansainvälisyysviikko oli talvilomaa edeltävä viikko eli viikko yhdeksän, mutta yksittäisiä tapahtumia oli toki pitkin lukuvuotta. Teemaan liittyvää materiaalia tuotettiin mm. oppitunneilla ja tietenkin kansainvälisyysviikon toimintapäivänä tiistaina 27.2. erilaisissa työpajoissa.

Lukuvuoden 2017 - 2018 ohjelmasta poimittua:

  • to 8.2. klo 10 - 11 Erfan Jahangirin luento D-talon salissa
  • ti 19.2. klo 13.15 - 14.15 Bobi Ballan luento auditoriossa
  • ma 26.2. klo 10 - 11 kv-viikon avajaiset auditoriossa
  • ti 27.2. kv-viikon toimintapäivä
  • ke 28.2. kv-päivänavaus
  • to 1.3. klo 14.35 - 15.50 vaihtarikuulumisia auditoriossa

Lisätietoa

Kansainvälisyys

     

Yleistä

Tämän vuoden teema

Aiempien vuosien teemoja

Linkkejä