Zatelliitin toimistotalo otettiin käyttöön

ke kesäk. 14 09:09:00 2023

Zatelliittiin moottoritien varteen on rakentunut kolmikerroksinen toimistorakennus, joka otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Taloon muttaa yhteensä kuusi yritystä ja noin 150 työntekijää. Talon on rakentanut Rakennuspalvelu Kokko Oy, jonka toimitusjohtaja Pekka Kokko ja tuotantojohtaja Juho Kokko esittelivät rakennusta kunnan väelle viime viikolla. 

Kuva: Juho (vasemmalla) ja Pekka Kokko juuri valmistuneen toimistorakennuksen pihalla.

Toimistorakennus on tehty betonielementeistä, ja jykevän rakenteen vuoksi moottoritien melu ei kuulu rakennuksen sisälle laisinkaan. Rakennuksen julkisivu saa vielä valkoisen päävärin ja tummaa tehostetta, ja pihalle moottoritien puolelle asennetaan siirtovarvikkoa (kunttaa). Sisältä tilat ovat valmiit, ja ensimmäiset työntekijät ovat muuttaneet taloon.

Rakennuksen ensimmäisen kerros muotoutuu lääkärikeskukseksi, sillä taloon muuttaa Lääkärisi Oy sekä Suomen Terveystalon työterveyspalvelut. Lääkärisi on etävastaanottoon erikoistunut lääkärikeskus, joka valittiin vastikään Pohteen di­gi­taa­li­sen sote-kes­kuk­sen tuot­ta­jak­si. Lääkärikeskuksen lisäksi alakerrokseen muuttaa Puustamo Oy, joka valmistaa massiivipuisia ulko-ovia pientaloista julkisiin rakennuksiin. Kuusamolainen yritys tuo Kempeleeseen näyttelytilan, jossa tuotteita pääsee näkemään paikan päällä.

Kuva: Puustamon näyttelytila rakentuu massiivipuisen oven taakse.

Rakennuksen kolmanteen kerrokseen on jo muuttanut Kempeleen Rätinki Oy, joka työllistää neljä henkilöä tilitoimistopalveluiden parissa. Yrittäjä Johanna Holappa kertoo uusien tilojen olevan todella hyvät ja yrityksen toimintaan sopivat. 

Kuva: Kempeleen Rätinki Oy:n Johanna Holappa.

Ylimpiin kerroksiin muuttaa myös Blastman Robotics Oy, joka toimittaa suihkupuhallusrobotteja ympäri maailman. Yrityksen viime vuodet ovat olleet voimakkaan kasvun aikaa, ja yritys työllistää tällä hetkellä noin 40 henkilöä. Kuudes toimistotaloon muuttava yritys on PCS-Engineering Oy, joka on sähkö-, instrumentointi- ja automaatiopalveluihin keskittynyt insinööritoimisto.

Kesän aikana rakennuksen ympäristö viimeistellään ja yritykset muuttavat toimitiloihin syksyn alkuun mennessä. Zokkoparkiksi nimetty talo on ainoita Kempeleeseen rakennettuja pelkästään toimistotilaa sisältäviä rakennuksia. Noin 1500 neliön kokonaisuus tuo Kempeleeseen merkittävän määrän uusia työpaikkoja ja yrityksiä.

Kuva: Zokkopark näkyy hyvin moottoritielle. Rakennuksen julkisivu saa vielä valkoisen päävärin.