Verson Puoti rakentaa Zatelliittiin

ti kesäk. 15 08:00:00 2021

Verson Puoti Oy on vuonna 2011 perustettu perheyritys, joka on kasvanut hoitovapaalaisen kotiompelusta kahdeksan henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Nykyiset vuokratilat ovat käyneet vahvassa kasvussa olevalle yritykselle pieniksi ja epäkäytännöllisiksi, joten yritys päätti ryhtyä rakentamaan omia tiloja Zatelliittiin.

Uuteen rakennukseen tulee kaikkiaan noin 700 neliötä osittain kahteen kerrokseen. Yläkertaan sijoittuvat toimistot ja alakertaan verkkokaupan varasto, pakkaamo sekä myymälä, josta tulee yrityksen käyntikortti. Syksyllä alkavan rakennushankkeen jälkeen tontille jää vielä tilaa suunnilleen saman kokoiselle laajennukselle. Verson Puoti on ensimmäinen yritys, joka ryhtyy rakentamaan Zatelliitin ns. kauppatontin alueelle.

Palataanpa vielä yrityksen alkujuurille. Kun luokanopettajan virastaan hoitovapaalla olevan kotiäidin ompelemien yksittäisten vaatteiden ja niihin käytetyn materiaalin kysyntä kasvoi, päätti hän miehensä kannustamana siirtyä ompelemisen lisäksi kankaiden myyntiin. Tätä varten perustettiin Verson Puodin ensimmäinen verkkokauppa vuonna 2012. Kankaiden lisäksi yrittäjät halusivat kysynnän myötä tarjota asiakkaille myös valmisvaatteita, joten kesällä 2013 näki päivänvalon yrityksen ensimmäinen vaatemallisto. Ja tällä tiellä ollaan edelleen. Yrityksen liikevaihdosta pääosa tulee naisten vaatteiden verkkokaupasta. Kankaat ja kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa ja yrityksen tuotteissa näkyvät laatu, kestävyys, ekologisuus sekä ajattomuus, iloa, värejä ja huumorin pilkettä unohtamatta - kuten yritys itse asian ilmaisee.

saunatakki

Kuva: Saunatakki "Pupujemma"

Verson Puodilla on tavoite kasvaa myös tulevaisuudessa. Ensi syksynä yritys lähtee tutkimaan Ruotsin markkinan mahdollisuuksia. Kasvua osaltaan tukee yritykselle myönnetty Design from Finland merkki, joka kertoo suomalaisesta muotoilusta ja käyttäjälähtöisyydestä.