Johtoryhmän blogi: teknisen johtajan kurkistus kevääseen ennen kesälomia

to heinäk. 01 10:10:00 2021

Teknisten palvelujen kevään viimeisessä johtoryhmässä vedimme yhteen kevättä ja kuulostelimme kevätfiiliksiä. Työn täyteinen kevät alkaa olemaan kaikilla takana ja ansaittu kesäloma tulee sopivaan aikaan. Saamme vaihtaa ajatukset täysin johonkin muuhun, ladata akkuja ja palata kesäloman jälkeen taas intoa täynnä kohti uusia haasteita.

Kevät on ollut varsin vilkas, niin pitää ollakin nopeasti kasvavassa ja kehittyvässä kunnassa. Nostetaanpa esiin merkittävimpiä teknisissä palveluissa kevään aikana työn alla olleita asioita. Useampia uusia koko kunnan kannalta hyvin merkittäviä kaavoja on hyväksytty kevään aikana; vanhan kunnantalon asemakaava, Zatelliitin muutos- ja laajennus, Metsärinteen Karhunlenkin asemakaavamuutos, Linnakaarron itäpuolen asemakaava ja mainittakoon vielä huikea Zeniitin kaava, joka edistyy myös hyvää vauhtia.

Kunnallistekniikkayksikkö on laittanut vireille kevään aikana useita eri puolille kuntaa sijoittuvia urakoita (Tähkälä, Zatelliitti, Zeniitin kalliomonttu, Ylikylän baana ja Honkasen alueen perusparannus), jotka konkretisoituvat ja näkyvät katukuvassa nyt kesän ja syksyn aikana. Rakentaminen on kunnan alueella muutoinkin vilkasta ja se on näkynyt rakennusvalvonnassa, joka on ajoittain ruuhkautunut ja lupajonot ovat hieman venyneet poikkeuksellisen suuren lupamäärän johdosta. Tonttimyynnissä on kokeiluluonteisesti testattu huutokaupat.com -palvelun käyttöä tontinmyyntialustana ja tilapalvelut on saanut kiinteistöjen pitkäntähtäimen suunnitelmat valmiiksi alkuvuoden aikana. Kirkonkylän koulun D-talon sisäilmahaitat ovat olleet koko kevään ajan tapetilla ja niiden ratkaisuun on pyritty löytämään useita uusia keinoja.

Kevään aikana isossa roolissa on ollutkin juuri Kirkonkylän koulualue ja sinne piakkoin rakentumaan lähtevä uusi koulukeskus. Kirkonkylän uuteen kouluun, jota jatkossa puhutellaan nimellä Kirkonkylätalo, rakennetaan uusi päiväkoti 220-240 lapselle, tilat 960 perusopetuksen oppilaalle (vuosiluokat 1-9), keskuskeittiö, johon keskitetään kunnan koko ruoanvalmistus, sekä kunnan päätearkisto.

Kirkonkylän kouluhanke on kilpailutettu kevään aikana, kilpailun voitti Oulun Rakennusteho Oy. Kesälomien jälkeen aloitamme hankkeen kehitysvaiheen, jonka jälkeen alkaa työmaavaihe, ja valmista on sitten vuoden 2023 loppuun mennessä. Kirkonkylän uuden koulun tontilta puretaan kesän aikana siellä olevat vanhat ns. Junttilan tilan rakennukset. Samaan Kirkonkylän koulualueeseen liittyy myös toinen iso muutos, kun koko Kirkonkylän koulun D-talon toiminnot siirretään valtuuston tekemän päätöksen mukaisesti väistötiloihin vuoden 2022 alusta. Väistötilat rakennetaan Pirilän alueelta kesällä purettavien Tiilipirilän ja tyttöjen asuntolan alta vapautuvalle alueelle.

Myös Ylikylän alueella riittää säpinää, kun uutta laatukäytävää rakennetaan parhaillaan välille Honkasentie-Hovimetsäntie, ja uuden moduulikoulun työmaa on hyvässä vauhdissa. Moduulikoulu liitetään nykyiseen kouluun yhdyskäytävällä ja kouluun tulee tilat 350 oppilaalle ja koulukeskuksen siistijöille. Samaan aikaan ja samaan projektiin liittyen päättäjät tekivät päätöksen, että Ylikylätalosta 1-2 luokkalaiset siirtyvät uuteen moduulikouluun, jolloin Ylikylätalolle saadaan noin 50 uutta päiväkotipaikkaa. Kaksi kärpästä niin sanotusti yhtä aikaa!

Tämän tiiviin teknisten palvelujen kevätkatsauksen myötä onkin hyvä toivottaa kaikille aurinkoista ja virkistävää kesälomaa!

Tuomo Perälä
tekninen johtaja