Elena valitsi kenkäkaupan sijainniksi Zeppelinin

ti helmik. 11 17:55:00 2020

Perjantaina, ystävänpäivänä 14.2. avautuu Zeppelinissä uusi kenkäkauppa: Marko -jalkineet. Marko myy laadukkaita nahkakenkiä koko perheelle. Avajaisia vietetään koko viikonlopun ajan.

Uuden kenkäkaupan yrittäjä on valkovenäläinen Elena Ponkkonen (kuvassa). Elena avasi kaupan aluksi Ouluun Torikadulle, mutta huomasi pian, että sijainti on kivijalkaliikkeelle hieman liian etäinen ydinkeskustasta. Elena selvitti vaihtoehtoisia sijainteja ja valitsi uudeksi toimitilaksi Zeppelinin. Vaakakupissa painoivat Zeppelinin kävijämäärä sekä asiakkaiden toiveet sijainnista.

Elenalla on yksinoikeus maahantuoda Marko-kenkiä ja asusteita koko Skandinaviaan. Marko on iso, Valko-Venäjällä sijaitseva kenkävalmistaja, jonka mallistoon kuuluu noin 3000 erilaista mallia lapsille, miehille ja naisille. Marko hyödyntää mallistossaan italialaisia suunnittelijoita ja saksalaista teknologiaa, ja lestit ovat suomalaiseen jalkaan sopivia. Myös Suomen sääolot on otettu huomioon, sillä talvikengissä on kaikissa kunnolliset turkisvillavuoret. Kokoja löytyy laidasta laitaan: naisille koot 35 - 43 ja miehille kokoon 50 saakka. Elenan tavoitteena on ensin vakiinnuttaa Markon vähittäismyynti Oulun seudulla ja sitten laajentaa toimintaa kauppaketjuksi muualle Suomeen ja Skandinaviaan.

Markon liikkeen löydät Zeppelinistä Bik Bokin entisistä tiloista Cubusta vastapäätä.