Ympäristötoimi kehottaa edelleen välttämään uimista Kempeleen Ouluntullin Kalliomontulla

to elok. 02 09:54:00 2018

Ympäristötoimi kehottaa edelleen välttämään uimista Kempeleen Ouluntullin Kalliomontulla

Oulun seudun ympäristötoimi kehottaa toistaiseksi välttämään uimista Kempeleen Ouluntullin Kalliomontulla. Vaikka torstaina 26.7.2018 otetuista vesinäytteistä ei todettu saastumiseen viittaavia bakteereita eikä viruksia, on uimista kuitenkin syytä edelleen välttää. Uimaveden laatu halutaan varmistaa vielä uusintanäytteellä. Näyte on otettu keskiviikkona 1.8.2018. Varmistusnäytteen tulokset valmistuvat ensi viikon puoliväliin mennessä.

Ympäristötoimen tietoon tulleet sairaustapaukset ovat sellaisia, että henkilöt ovat käyneet uimassa Kalliomontulla viikoilla 29 ja 30 ja saaneet sen jälkeen vatsatautioireita. Sairaustapauksia on tähän mennessä ilmoitettu ympäristötoimeen noin 20.

Vatsataudin leviämisen estämiseksi vatsatautia sairastaneita henkilöitä ja heidän perheenjäseniään kehotetaan välttämään uimista yleisillä uimarannoilla. Erityisesti tulee välttää vesistöjä, joissa veden vaihtuvuus on vähäistä (pienet järvet ja lammet yms.). Taudin sairastaneet saattavat kantaa viruksia kehossaan vielä oireiden päätyttyä jopa kaksi viikkoa ja osa perheenjäsenistä saattaa kantaa virusta ilman oireita.

Tilanteen seurantaa ja uimaveden laadun tutkimuksia jatketaan. Tilanteesta tiedotetaan varmistusnäytteen tulosten valmistuttua ensi viikolla.

Lisätietoja:
Irmeli Röning-Jokinen, ympäristöterveydenhuoltoyksikön päällikkö 044-703 6731

Uusimmat tiedot Internet-kotisivuilta
http://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/ajankohtaista