Jää- ja latutilanne Kempeleessä 20.12.2019

pe jouluk. 20 10:14:00 2019

Ulkojäitä saadaan vihdoin otettua käyttöön Linnakangastalolla, Ylikylällä, Ketolanperällä ja Sarkkirannassa. Kentille on toimitettu jääkiekkomaalit ja niiden valot on kytketty toimintaan. Valot ovat päällä iltaisin aina klo 22.00 saakka. Muilla kentillä jatkuu vielä jään teko. Varma merkki kentän käyttökunnosta on valojen syttyminen illalla kentälle. Joulun aikana mahdollisen lumisateen sattuessa kentät aurataan. Jäiden hoitoa ei suoriteta.

Luonnonlunta on saatu jonkin verran, mutta sitä on edelleen latupohjilla vähänlaisesti. Varsinaista latua on päästy ajamaan koneellisesti lähinnä Köykkyrin, Kokkokankaan ja Linnakankaan alueille.

Myös seutureitti Ouluhalli-Köykkyri on saatu teknisesti kuntoon ja pohjattua Kaakkurin alueelta, jossa on mahdollista hiihtää Köykkyristä Kaakkuriin, Iinattiin ja aina Ouluhallille saakka. Kaakkurin alueen reittien kunnossapito ei vielä päivity Fluent-järjestelmään johtuen teknisistä syistä.

Vapaantyylin ja osittain perinteisen tyylin hiihtämisen mahdollisuus on myös Honkasen valaistuilla laduilla, Metsärinteen alueella ja Sarkkirannan kuntoradalla. Jossain määrin hiihtäminen on mahdollista myös Leton laavulle. Joissakin kohdin voi nousta epäpuhtauksia lumen sekaan. Etenkin tienylityskohdissa on kaikesta huolimatta hiekoitushiekkaa tiellä. Latuja ajetaan koneellisesti enemmän heti kun se on mahdollista. Fluent -kunnossapidon seuranta on käytössä ja sieltä voi seurata latujen ja jäiden kunnossapidon tilannetta.

Luistelijoita samoin kuin hiihtäjiäkin pyydetään varautumaan vielä heikkoihin olosuhteisiin ja varovaisuuteen luistelujäillä ja latureiteillä.

Fluent -kunnossapidon seurantaan pääset tästä.

Maltillista ja rauhaisaa joulun aikaa!

T. Liikunta-alueiden kunnossapitoväki