Uusien yrittäjien neuvonta kunnan työksi Kempeleessä

ma jouluk. 07 15:22:00 2020

Kempeleen kunta on ostanut aloittavien yritysten neuvonnan vuosia Oulun Seudun Uusyrityskeskukselta. Vuoden 2021 alussa tilanne muuttuu, kun uusyritysneuvonta tulee osaksi kunnan elinvoimapalveluita ja elinkeinokoordinaattorin työtä. Yritysten käyttöön tulevat Yritystulkin liiketoimintasuunnitelma- ja taloussuunnitelmapohjat sekä asiakirjalomakkeet yritystoiminnan eri tilanteisiin.

Tyypillisin hetki yritysneuvojan tapaamiselle on silloin, kun liikeidea on hahmottunut, mutta tarkempaa analyysia, laskelmia ja tarkastelua tarvitaan. Toinen kannustin on rahoitus- ja avustusmahdollisuuksien selvittäminen. ”Kun neuvontaa tehdään kunnan työnä, voimme samalla etsiä myös soveltuvia liiketiloja tarvittaessa ja tehostaa sitä kautta toimintaamme ” toteaa elinkeinojohtaja Miia Marjanen.

Ajat yritysneuvojalle ovat jo varattavissa: soile.pitkanen(at)kempele.fi, p. 040 6267271 tai sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Lisätietoa: www.kempele.fi/uusyrityspalvelut

Kempeleessä perustetaan vuosittain noin 100 uutta yritystä. Vuosi 2020 näyttää yleisen trendin mukaiselta koronasta huolimatta ja osittain myös sen takia. Korona on vauhdittanut joissain tapauksissa alan vaihtoa ja suunnitelmia yrityksen perustamiseen. Yritystoimipaikkojen määrän kasvun uskotaan jatkuvan voimakkaana Kempeleessä. Uusia yritystontteja ja toimitiloja rakennetaan ja kaavoitetaan jatkuvasti. Tulevina vuosina rakentuvat mm. Zatelliitin, Hakamaan ja Vihiluodon yritysalueet, Zatelliitin uusi kaupallinen alue sekä matkailualue Zeniitti. Rakenteilla oleva maastoliikuntareitistö mahdollistaa myös luontoon perustuvan yritystoiminnan kehittämisen ja parantaa uusien luontokohteiden saavutettavuutta Kempeleessä.

Lisätietoja:

elinkeinokoordinaattori Soile Pitkänen, p. 040 6267271

elinkeinojohtaja Miia Marjanen, p. 050 3169701