Timo tarttuu Honka-Kipsan ruoriin

pe tammik. 15 13:35:00 2021

Kempeleen vanhimpiin kuuluva yritys Honka-Kipsa vaihtaa yrittäjää maanantaina 18.1. Eija Ahola on luotsannut perinteikästä grilliä viimeiset 13 vuotta ja nyt ruoriin tarttuu innolla Timo Visuri.

Koko tarina alkaa yli 40 vuoden takaa, kun Timo sai isältään kymmenen markkaa syntymäpäivärahaa. Timo päätti sijoittaa rahat hyvin ja kävi ostamassa läheiseltä Honka-Kipsalta hampurilaisen. Maittava ateria jäi pienen pojan mieleen.

Elämä vei Timon tietoliikennealalle, missä hän teki pitkän uran vastuutehtävissä. Vuosi sitten hän jäi viettämään vapaavuotta, rakensi pihasaunan ja mietti mitä ryhtyisi seuraavaksi tekemään. Nettiä selatessa Timo eksyi Yrityspörssi-sivustolle, jossa erilaiset yritykset etsivät jatkajia. Silmiin osui legendaarisen Honka-Kipsan ilmoitus. Timo mietti, että tässä se voisi olla: hänen uusi työsarkansa.

Eija ja Timo tapasivat ja asiat tuntuivat loksatelevan kohdilleen. Timo Visurista tulee näin ollen Honka-Kipsan neljäs yrittäjä. Ensimmäinen yrittäjä luotsasi kipsaa 10 vuotta, toinen 20 vuotta ja viimeisimmäksi Eija 13 vuotta. Eija miettii, että hän kokeekin olevansa yksi viestinviejä yrityksen elinkaarella: nyt on hänen aikansa luovuttaa viestikapula seuraavalle. Työstään hän jää kaipaamaan ihania asiakkaita, joiden kanssa on muodostunut kuin iso perhe. Samoin hänen tulee ikävä hyviä työntekijöitään. Uudelle yrittäjälle hän antaa johtoneuvoksi lauseen "asioilla on tapana järjestyä". Kaiken kaikkiaan Eija on iloinen, että yritykselle löytyi hyvä jatkaja. Nyt hän voi hyvillä mielin hieman rauhoittua ja keskittyä sitten mummoilemiseen.

Timolla on jo ajatuksia yrityksen kehittämiseksi, mutta aluksi jatketaan ihan entiseen malliin: työntekijät ja ruuat säilyvät samoina kuin aiemminkin. Mitäpä sitä hyvää muuttamaan, mieleen painuvaa ruokaa kun on ollut saatavilla jo yli 40 vuoden ajan!