Koneunion rakennuttaa Zatelliittiin hirsisen pääkonttorin

to helmik. 18 08:30:00 2021

Koneunion Oy rakennuttaa uuden hirsisen liiketilan Kempeleeseen Zatelliitin yritysalueelle. Kohteen hirsiseinät sitovat hiiltä runsaan 56 700 diesel-polttoainelitran verran. Rakennus on siis ympäristöteko, ja hieno esimerkki kansallisten tavoitteiden mukaisesta puun käytön lisäämisestä.

”Halusimme toteuttaa kestävät ja mahdollisimman ympäristöystävälliset tilat, jotka tukevat yrityksemme imagoa ja palveluajatteluamme: se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Olemme uudenlaisen konevuokrauksen edelläkävijä. Halusimme toteuttaa myös uuden päätoimipaikkamme tulevaisuutta ajatellen, laatu edellä.” Koneunion Oy:n toimitusjohtaja Eero Kaski arvioi.

Kuva: Myös konehalli tehdään hirrestä, mikä on Suomessa vielä verrattain harvinaista.

Kohteen pääurakoitsija on maanlaajuisesti toimiva liminkalainen AHS Control Oy ja hirsirakenteet valmistaa Haapavedellä toimiva Timber-hirsi Oy. CENTRIA TKI on tarkastellut kohteen hirsirungon hiilijalanjälkeä ja positiivisia ympäristövaikutuksia indikoivaa hiilikädenjälkeä. Laskennan perusteella kohteen hirsirunko sitoo hiiltä 132,5tCO2. Konkreettisena esimerkkinä, päästökertoimet huomioiden kyseinen määrä vastaa 56 700 diesel-polttoainelitran tuottamaa hiilidioksidimäärää.