Kauneushoitolan onnistunut omistajanvaihdos

to huhtik. 11 08:19:00 2019

Kauneuskeskus Pirita on toiminut Zeppelinissä sen alkuajoista eli vuodesta 1993 lähtien. Yrittäjä, diplomikosmetologi Pirjo Ritamäki jäi talven aikana ansaitulle eläkkeelle. Liiketoimintakaupan myötä Pirjon työtä jatkaa SKY-kosmetologi Marjukka Voutilainen (kuvassa).

Vuonna 2015 Marjukka Voutilainen perusti Kauneushoitola MJ:n. Alusta lähtien liiketoiminta-ajatuksena oli tarjota asiakkaille yksilöllistä palvelua ja laadukkaita kauneudenhoitotuotteita. Ensimmäiset vuodet yritys toimi pienimuotoisesti Marjukan kotona, ja yrittäjän haaveena oli saada yrityksestä kokopäiväinen työ. Hyvät asiakaskokemukset toivat lisätöitä, ja vähitellen Marjukka pystyi jäämään pois päivätöistään toimintaterapeuttina. 

Viime vuonna Marjukka sai kuulla, että Zeppelinissä pitkään toiminut Kauneuskeskus Pirita etsii jatkajaa. Toimitilat Zeppelinissä eivät varsinaisesti olleet yrittäjän toivelistalla, mutta mahdollisuus kuulosti niin hyvältä, että yrittäjä päätti selvittää tilanteen. Yrittäjien intressit kohtasivat ja asiaa lähdettiin kehittelemään eteenpäin. Marjukka soitti kuntaan elinkeinojohtaja Miia Marjaselle, joka vinkkasi yrittäjille avuksi omistajanvaihdospalvelujen Paula Pihlajamaan. Paula kävi keskustelemassa omistajanvaihdoksesta yrittäjien kanssa ja nosti esille asioita jotka vaihdoksessa kannattaa huomioida. Talven aikana yrittäjät suorittivatkin sitten liiketoimintakaupan, jossa Piritan varasto ja välineistöä siirtyi Kauneushoitola MJ:lle. Marjukka neuvotteli Zeppelinin kanssa uuden vuokrasopimuksen ja jatkaa Piritan vanhoissa tiloissa Zeppelinin 2. kerroksessa. Yritystoimintaa vaihdetaan saattaen; vanhat asiakkaat saavat nyt MJ:n kautta kaikki tutut palvelut ja eläköitynyt yrittäjäkin on silloin tällöin asiakkaita palvelemassa.

Uudistuksiakin toimintaan on uuden yrittäjän myötä tullut. Ulospäin näkyvin muutos on toimitiloissa toteutettu remontti. Asiakkaiden arkea taas helpottaa Kauneushoitola MJ:n käytössä oleva nettiajanvaraus. Asiakkailla on nyt myös entistä helpompi saada hoitoaika toivottuun ajankohtaan, sillä huhtikuun alussa Marjukan työparina aloitti sopimusyrittäjä Saara Peltola (kuvassa oikealla). Kempeleen kunta onnittelee Pirjoa eläköitymisestä ja Marjukkaa uudesta askeleesta yrittäjäuralla!  

          

Lisätietoja omistajanvaihdoksista:
Paula Pihlajamaa
Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät ry
puh. 050 439 9808
paula.pihlajamaa@yrittajat.fi