Hakamaalle nousi Synkronin taloelementtitehdas

ma elok. 12 12:49:00 2019

Hakamaan uudelle yritysalueelle on noussut talven ja kevään aikana Synkronitalojen elementtitehdas. Rakennus on vielä viimeisiä silauksia vailla, mutta talo on käynyt jo puoli vuotta täydellä teholla. Noin 1500 m²:n päärakennus varastoineen seitsenkertaisti yrityksen kapasiteetin, eli Hakamaalla pystytään tuottamaan noin 700 huoneiston elementit vuodessa.

Toimitusjohtaja Mikko Ahola perusti Synkronitalot 10 vuotta sitten. Erityisesti viimeiset viisi vuotta ovat olleet hurjan kasvun aikaa; yrityksen liikevaihto on noussut kolmesta miljoonasta liki 20 miljoonaan euroon - samalla henkilöstön määrä on noussut kahdeksasta 70:een. Yritys palkittiinkin jo vuonna 2017 Pohjois-Suomen aluevoittajana kasvuyrityskilpailussa. Toimitusjohtaja Ahola näkee, että yrityksen menestyksen perustana on asiakaslähtöisyys ja keskittyminen erillispientalojen konseptin kehittämiseen. Erillispientalot yhdistävät omakotitaloasumisen yksityisyyden ja toisaalta asunto-osakeyhtiön helppouden.

Taloelementtien rakentaminen sisätiloissa parantaa rakennusprojektin laadunvalvontaa; valon määrä, ilman kosteus ja lämpötila saadaan pidettyä halutun suuruisena. Varsinaisella talon rakennuspaikalla tehtävien työvaiheiden määrä vähenee ja koko prosessin toiminta tehostuu. Kempeleen tehtaalta elementtejä lähtee Oulun seudun lisäksi mm. pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle. Kempeleessä Synkroni rakentaa parhaillaan Linnavallintielle Linnakankaalle.

 Kuva: elementtien valmistusta Synkronin tehtaalla Hakamaalla.

Toimitusjohtaja Ahola kiittää Kempeleen kuntaa aktiivisesta toiminnasta yritysten suuntaan. Hän kokee Hakamaan hyväksi paikaksi yritykselleen ja suosittelee Kempeleen yritystontteja myös muille yrittäjille. Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi ja elinkeinojohtaja Miia Marjanen veivät kunnan tervehdyksen yritykseen kesäkuun alussa. Taustalla näkyy lähtövalmiina oleva elementtipaketti.

 

Kuva: toimitusjohtaja Mikko Ahola, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi ja elinkeinojohtaja Miia Marjanen