Johtoryhmän blogi: sivistysjohtaja - uuden edessä on mielenkiintoista!

ke lokak. 19 15:11:00 2022

Tänä syksynä olen saanut kokea miltä tuntuu koulunsa aloittavalta tai uuteen muuttavalta. Lähes kaikki ihmiset ovat uusia, toimintatavat eroavat totutusta sekä käytettävät järjestelmät ennalta tuntemattomia. Päivittäin saa sietää tietämättömyyttään ja paljon energiaa menee asioihin, joiden pitäisi olla rutiinia. Onneksi tämä on väliaikaista ja normaalia tällaisissa tilanteissa. Mutta välillä kyllä ärsyttää…

Kempeleen opetuksessa on lukuvuosi lähtenyt käyntiin erinomaisesti! Muutosta oli myös rehtoreissa ja opetushenkilöstössä, mutta näiden osalta on työskentely lähtenyt käyntiin todella hyvin. Akatemian osalta muutoksia ei juurikaan ollut ja syksyn toiminta on alkanut entiseen malliin. Yhtenä nostona täytyy ottaa Akatemia Action, jossa kerhotoimintaan on ilmoittauduttu yli tuhanteen kerhoon heti ilmoittautumisen alettua!

Oppilasmäärä perusopetuksessa kasvaa ennusteitamme enemmän ja aiheuttaa paineita kouluille opetuksen järjestämisen toteutuksessa. Lukion opiskelijoiden määrä kasvaa myös ja siinä olemme kipurajalla eli emme voi juurikaan aloittajien määrää tästä kasvattamaan ilman rakenteellisia muutoksia. Kempeleessä on ollut käynnissä jatkuva rakentaminen pitkään ja se jatkuu edelleen. Tämä johtuu juuri edellä mainitusta kasvusta sekä vanhojen kiinteistöjen uudistamistarpeesta. Nämä ovat kuitenkin positiivisia ongelmia ja suhtaudumme niihin mahdollisuutena kehittää oppimista ja tilaratkaisuja edelleen.

Kirkonkylätalo on kautta aikojen suurin rakennushanke Kempeleessä ja vaikuttaa todella paljon koulun toimintaan ennen valmistumistaan. Koulun toiminta on kymmenessä eri kohteessa väistössä ja vaikuttaa todella paljon arkeen ja toimintaan. Onneksi tämä on tilapäistä ja uudet tilat valmistuvat ensi vuoden vaihteessa. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukana oleville! Uudesta tulee upea uuden oppimisen paikka, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet oppia ja ponnistaa eteenpäin.

Kempeleeseen on ollut todella helppo tulla töihin ja minut on otettu erittäin lämpimästi vastaan. Kiitos siitäkin kaikille! Yhdessä tekemällä ja positiivisella asenteella jatkamme edelleen eteenpäin! Mukavaa syksyä kaikille!

 

Jani Alakangas
sivistysjohtaja