Valmistuneessa Rytitien leikkipuistossa seikkailevat metsäneläimet

to elok. 10 14:15:00 2023

Sarkkirannassa sijaitseva Rytitien leikkipuisto on ollut kahden kuukauden ajan saneerauskohteena ja nyt puisto on kauttaaltaan uudistunut. Leikkipuisto sijaitsee Rytitien ja Korsitien välisellä alueella kevyen liikenteen väylän varrella. Leikkipuiston suunnittelu aloitettiin järjestämällä Webropol-kysely alueen lähiasukkaille sekä muille kuntalaisille. Kyselyyn saatiin 95 vastausta. Vastauksissa toivottiin erityisesti keinumisen ja liukumisen mahdollisuuksia sekä luonnon ja kasvillisuuden säilyttämistä osana leikkipuistoa. Turvallisuuteen haluttiin parannuksia puiston valaistuksella ja aidan kunnostuksella. Näitä eniten toivottuja ehdotuksia olemme huomioineet suunnittelussa ja monen vastaajan toive onkin toteutunut.

Rytitien leikkipuisto rakentui metsäneläinten teemalla ja löydätkin leikkipuistosta seikkailemassa mm. punatulkun ja ketun. Leikkipuisto rajoittuu suojaisaan metsään, joka tuo luonnon ja eläimet leikkien lähelle.

Kaikki leikkipuistoon istutettu kasvit ovat syötäviä marjoja, joten voit turvallisin mielin maistaa miltä mm. tuore mustaherukka maistuu.

Uudistuneessa leikkipuistossa on huomioitu toiveiden mukaan myös esteettömyys. Leikkipuistosta löydät esteettömän korikeinun, jossa jokainen käyttäjä voi käydä keinuttelemassa.

Leikkipuiston uudistamisen yhteydessä huomioitiin myös kestävää kehitystä mm. kunnostamalla keinujen rungot jatkokäyttöön ja siirtokuljetukset minimoitiin muotoilemalla maamassat leikkipuiston alueella olevaan maamäkeen. Samoin huoltotila- ja varastorakennukset kunnostettiin saneerauksen yhteydessä jatkokäyttöön.

Alla olevan videon avulla voit kurkistaa uudistuneeseen leikkipuistoon.  Tervetuloa leikkimään ja viihtymään!

Leikkivälineet ovat valmistaneet:

Finture Oy
Lappset Group Oy 
Puuha Group Oy