Pihateiden auraukset – sopimukset tehtävä syyskuun loppuun mennessä

ti syysk. 26 11:07:00 2023

Kempeleen kunta on kilpailuttanut talvikunnossapidon alueurakan vuosille 2023-2026. Kempeleen kunnan alue jaettiin kahteen osaan eli itä- ja länsipuoleen, joissa rajana toimii VT4. Molemmille alueille valikoitui sama urakoitsija, joka on Huumola Nature Oy. Talvikunnossapidon alueurakoissa kilpailutettiin myös pihateiden auraus. Kuntalaisilla on edelleen mahdollisuus ostaa pihateiden auraus valitsemaltaan toimijalta.

Pihateiden kunnossapitotöihin kuuluu ainoastaan auraus. Sopimus ja laskutus hoidetaan tien osakkaiden/kiinteistön omistajan ja urakoitsijan välillä. Sopimus tehdään vähintään yhden talvikauden ajaksi. Sopimus tulee tehdä kyseisen vuoden syyskuun loppuun mennessä. Pihateiden aurausta voi tilata Kempeleen itäpuolelle hintaan 2,02 € / m / v (alv 0 %) ja länsipuolelle hintaan 2,00 € / m / v (alv 0 %). Pihateiden auraukseen käytetään katualueiden kunnossapitokalustoa. 

Pihateiden auraukseen voidaan ottaa tiet seuraavilla kriteereillä:

  • tie on asemakaava-alueella
  • tie liittyy muihin aurattaviin teihin
  • tien osakkaat/kiinteistön omistajat asentavat aurausviitoituksen, huolehtivat tien tasaisuuden ja poistavat aurausta haittaavat esteet
  • pihatien pituus on yli 50 metriä 

Pihateitä, jotka eivät täytä kriteerejä, ei oteta auraukseen.

Lisätietoja antavat:

Tanja Keihäs                            
kunnossapitoinsinööri             
Kempeleen kunta                       
puh. 0401928752   

Jarno Saurento
työpäällikkö
Huumola Nature Oy
puh. 0405746086